Prima pagină » Actualitate » În câte zile maximum trebuie gătită carnea de pui, vită sau porc, după ce a fost DECONGELATĂ

În câte zile maximum trebuie gătită carnea de pui, vită sau porc, după ce a fost DECONGELATĂ

În câte zile maximum trebuie gătită carnea de pui, vită sau porc, după ce a fost DECONGELATĂ
Sursa foto: Facebook

Atunci când carnea a fost decongelată, trebuie gătită într-un interval de timp mult mai scurt decât în cazul cărnii proaspete. Perioada maximă de păstrare variază în funcție de tipul de carne, dar trebuie să fie atent monitorizată pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor periculoase.

Atunci când carnea este decongelată, este important să o gătiți rapid și să respectați termenul de valabilitate specific fiecărui tip de carne. Carnea care are un miros neplăcut sau o culoare modificată nu mai trebuie consumată.

De exemplu, carnea de vită, atunci când este proaspătă, poate fi păstrată în frigider între 3 și 5 zile, în funcție de tipul său. Dacă aceasta a fost decongelată, perioada de păstrare se reduce la 2-3 zile.

Bucățile întregi de carne de vită rezistă mai mult decât carnea tocată, care se recomandă a fi gătită într-un interval de 1-2 zile. De asemenea, este important de menționat că bacteriile precum E. coli, care pot cauza toxiinfecție alimentară, se pot dezvolta pe carnea de vită, iar gătirea corespunzătoare este esențială pentru prevenirea riscurilor.

Carnea de porc

Carnea de porc tocată trebuie gătită în termen de 1-2 zile de la decongelare, similar cu carnea de vită tocată. Cotletele și alte bucăți de carne de porc întregi rezistă aproximativ 1-2 zile în frigider, iar pentru cărnuri prelucrate, cum ar fi crenvurștii, perioada este de 1-2 săptămâni, în funcție de dacă pachetul a fost deschis sau nu.

Este esențial să se evite contaminarea cu Trichinella spirallis, un parazit care poate duce la trichineloză, prin gătirea corespunzătoare a cărnii.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Carnea de pui, curcan și rață

Carnea de pasăre, inclusiv puiul, curcanul și rața, este o preocupare majoră din punct de vedere al siguranței alimentare, datorită riscului de contaminare cu Salmonella. Această bacterie poate fi distrusă numai prin gătirea cărnii la o temperatură adecvată. Este recomandat ca toate tipurile de carne de pasăre să fie utilizate în termen de 1-2 zile de la decongelare.

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe