În Islanda vor fi testați și turiștii vaccinați împotriva COVID-19

În Islanda vor fi testați și turiștii vaccinați împotriva COVID-19
În Islanda vor fi testați și turiștii vaccinați împotriva COVID-19 / Foto: Pexels.com
Publicat: 09/04/2021, 06:15

Islanda, statul care permite intrarea de la începutul lunii aprilie fără control suplimentar tuturor călătorilor, cu un certificat de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat joi obligativitatea testării la sosire.

Începând de la miezul nopții de joi spre vineri, „este obligatoriu un test pentru personele cu un certificat de vaccinare sau un certificat de infecție anterioară din cauza dovezilor că pot fi purtătoare de virus”, transmit autoritățile islandeze, potrivit adevărul.ro.

Măsura va fi valabilă cel puțin până la 1 mai și anunțul vine după reinfectarea unei persoane care s-a întors dintr-un sejur în străinătate, ducând la cinci contaminări pe insulă.

Islanda, care are 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din spațiul Schengen care pot dovedi că s-au vaccinat ori că au avut deja COVID, fără alte formalități de ordin sanitar.

Măsura a fost extinsă apoi la toți călătorii, indiferent de unde sosesc.

Virusul COVID nu există în Groenlanda

Pentru toți ceilalți călători, cu excepția celor din Groenlanda, unde virusul este inexistent, un test dublu intercalat cu cinci zile de carantină este obligatoriu, dar nu mai trebuie neapărat efectuat într-un hotel rechiziționat de stat, scrie sursa citată.

Este posibilă carantina la domiciliu, cu anumite condiții. Islanda are una din cele mai scăzute rate de incidență din Europa, potrivit ECDC, dar numărul de cazuri noi a crescut de la 21 martie.

De la începutul pandemiei de COVID, în Islanda au murit 29 de oameni din cauza virusului, care, joi, însuma un total de 6.256 de cazuri.

Care sunt simptomele care trebuie luate în considerare după administrarea vaccinului și vor necesita „sfaturi medicale rapide”

Dr. June Raine, director executiv al Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA), a prezentat astăzi o listă de simptome care ar trebui să determine publicul să se prezinte pentru sfaturi medicale rapide.

Un nou vaccin împotriva COVID-19 intră în faza a treia a studiilor clinice. Rezultatele de până acum sunt promițătoare

Compania farmaceutică franceză Valneva a anunțat că a înregistrat rezultate încurajatoare pentru un nou vaccin împotriva COVID-19 și că intenționează să înceapă luna aceasta faza a treia a testelor clinice.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase