Controalele comisarilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) i-au pus pe jar pe majoritatea comercianților din domeniul HORECA. Ca să-i mai domolească furia și cuantumul amenzilor, unii dintre ei au găsit soluții culinare.
Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a aflat că există un sortiment de pizza care-i poartă numele. În timp ce controla niște fast-food-uri din Capitală, acesta s-a gândit să arunce o privire și în meniul unuia dintre restaurante.
Piedone a fost foarte interesat, de altfel, și dacă porțiile pe care angajații unei firme de curierat le livrau clienților aveau greutatea care era trecută și pe hârtie. Prilej cu care a constatat că lipseau din ele între 20-40% din greutatea din meniu.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fwhatsapp-image-2025-03-12-at-16-58-57-1280x770.jpeg)
Șeful ANPC a aflat cu stupoare că există un sortiment de pizza care-i poartă numele și a transmis că se va asigura că este și pregătită în condiții de maximă igienă, în toate restaurantele care o includ în meniu, mai ales că aceasta conține foarte multe sortimente de carne și produse din carne.
CITEȘTE ȘI:
Brutărie din Iași, închisă de Piedone. Pâinea era fabricată în mizerie, rugină și pereți crăpați