Înainte de începerea școlii, Asociațiile Medici pentru România și Inimi Nobile au demarat acțiunea „Și eu vreau la școală” – și-au unit forțele pentru 100 de copii din familii defavorizate și îți cer ajutorul

Înainte de începerea școlii, Asociațiile Medici pentru România și Inimi Nobile au demarat acțiunea „Și eu vreau la școală” - și-au unit forțele pentru 100 de copii din familii defavorizate și îți cer ajutorul
Publicat: 23/08/2022, 17:11

Inimi Nobile și Medici pentru România ajută 100 de copii fără posibilități să înceapă școala cu tot ce au nevoie. De la ghiozdanul și penarul complet echipat, la echipamentul pentru orele de sport, își doresc ca celor mici să nu le lipsească nimic din ce este necesar pentru noul an școlar. Cele două Asociații lansează un apel către toți cei care pot dona pentru echiparea copiilor.

„Cred că ne amintim cu toții de această perioadă, de dinainte de începutul școlii, când mergeam să ne cumpărăm caiete, ghiozdan și penar noi, tot felul de creioane colorate, haine noi. Și cred că ne amintim și de colegii pe care îi vedeam în prima săptămână de școală fără ce aveau nevoie – ne doream să îi ajutăm, însă nu aveam posibilitatea. Am ajuns adulți și lucrurile s-au schimbat, acum îi putem ajuta. Alături de Inimi Nobile și de dumneavoastră, vrem să oferim pentru 100 de copii din familii cu posibilități financiare reduse șansa de a începe școala fără să se îngrijoreze că nici anul acesta nu vor avea pe ce să scrie în timpul lecțiilor sau cu ce să se îmbrace la ora de sport. Fiecare donație din partea dumneavoastră este un ajutor pentru cei mici!” este mesajul pe care l-a transmis Alex Costache, Președinte Medici pentru România.

Toți copiii au dreptul la școală, dar câți au și posibilitățile materiale care să le permită să meargă la ore? Tu poți fi cel sau cea care contribuie la educația lor, care îi ajută să continue să învețe – o șansă pe care fiecare dintre ei o merită. Vrem să le transmitem acestor copii un mesaj clar – nu sunt singuri, iar educația le va oferi puterea de a merge mai departe, de a-și crea un destin prin care vor putea ajuta la rândul lor, atunci când vor avea ocazia. Fii puternic, fii educat!”, ne-a spus Ana Ștefan, Vicepreședinte al Asociației Inimi Nobile.

Cele două Asociații au nevoie să strângă suma de 35.000 RON pentru a putea echipa complet 100 de copii pentru noul an școlar.

Donațiile se pot face în contul Asociației Medici pentru România: RO87BTRLRONCRT0576307101 (Banca Transilvania)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase