VIDEO | Incendiu la Spitalul din Timișoara! Planul roșu a fost activat. Aproape 100 de persoane au fost evacuate, dintre care 46 de copii

Publicat: 03/12/2022, 08:40
Actualizat: 03/12/2022, 10:11

A fost alertă de incendiu la Spitalul Louis Țurcanu, din Timșoara, pe secția Pediatrie, unde a izbucnit în sâmbătă dimineața un incendiu. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

UPDATE: După ce autoritățile au investigat la fața locului, s-a stabilit că erau, de fapt, evacuări de heliu, provenit de la instalația de răcire a unui aparat RMN, situat la parterul clădirii.

Au fost evacuați aproximativ 46 de copii și 42 adulți, aceștia fiind relocați în altă clădire. Potrivit primelor informații, fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la paterul clădirii. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale.

Ce spun autoritățile

”În data de 03.12.2022, ora 07:37 am fost solicitați să intervenim în urma unei degajări de fum la Spitalul Louis Țurcanu, secția Pediatrie.
La locul evenimentului au fost trimise următoarele forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: O autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.

În urma recunoașteri fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la paterul clădirii, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.
Cu ora 7:45 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale”, au precizat pompierii.

Totodată, Raed Arafat a spus însă că nu este vorba de fum, ci de un amestec de heliu cu alte substațe.

„Din fericire nu este vorba de fum, este vorba de heliu, un gaz care face parte din instalația RMN. A fost dezactivat planul roșu, iar pacienții se întorc în salonul lor, nimeni nu a fost rănit. Nu este vorba de neglijență”, a spus șeful departamentului de situații de urgentă.

Precizând că este al treilea incendiu în mai puțin de 3 luni, Raed Arafat susține că este vorba de fluctuație de tensiune.

Nu este primul incident de acest fel la Spitalul de la Timișoara

Nu este primul incendiu la spitalul din Timișoara. În luna septembrie, un incendiul a izbucnit în toiul nopții. Atunci, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit s-a produs la o stație de tratare a aerului. Acesta a provocat topirea mai multor elemente din plastic și degajarea însemnată de fum.

Potrivit Opinia Timișoarei, stația de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime și nu a creat probleme până acum.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase