Incendiu puternic la o hală de depozitare din Prahova (VIDEO)

Publicat: 10/03/2021, 10:43
Actualizat: 10/03/2021, 10:50

Un incendiu puternic s-a produs marţi dimineaţa la o hală în care sunt depozitate vopsele şi uleiuri din localitatea Floreşti, judeţul Prahova. Şase maşini de stingere cu 28 de pompieri au intervenit pentru lichidarea flăcărilor.

Potrivit ISU Prahova, la incendiul din localitatea Floreşti s-au deplasat iniţial patru maşini de stingere, o autoscară, o ambulanţă şi o autospecială de prima intervenţie de comandă. Ulterior, forţele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de stingere.

Conform pompierilor, în hală sunt depozitate produse inflamabile, uleiuri, vopsele şi diluanţi.

Pompierii ajunşi la faţa locului susţin că hala arde cu flacără deschisă pe 500 de metri pătraţi.

La ora transmiterii ştirii, incendiul a fost localizat, dar intervenţia pompierilor este în desfăşurare.

Incendiu în curtea Spitalului din Dej

 Un incendiu a izbucnit, miercuri, în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej. Nu a fost nevoie de evacuarea pacienţilor, dar a fost oprit curentul în clădirea administrativă şi în policlinică.

Pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit cu două autospeciale, miercuri, cu puţin înainte de ora 8.00 la un incendiu care a izbucnit la elemente din tabloul pentru siguranţe, situat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej.

Pompierii au găsit o masă din materiale plastice care ardea în incinta respectivă şi câteva elemente ale tabloului de siguranţă topite.

A fost întreruptă alimentarea cu energie a punctului de transformare şi s-a acţionat cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar concomitent s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătăţile punctului de transformare.

„Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienţi sau personalul unităţii sanitare, alimentarea cu energie electrică a spitalului este asigurată în continuare pentru zonele sensibile. A fost sistată parţial alimentarea cu energie electrică a zonelor administrative şi policlinica spitalului”, spun reprezentanţii ISU Cluj.

Din primele cercetări, evenimentul s-a produs în urma unei defecţiuni a elementelor din instalaţiile punctului de transformare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase