Incendiu violent la un depozit de mase plastice din Bârlad. Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale

Publicat: 16/06/2021, 08:54
Actualizat: 16/06/2021, 08:55

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara într-un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad (Vaslui), pe strada Palermo. Cauza probabilă a de izbucnire a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu electric.

S-a intervenit cu 13 autospeciale, două motopompe, 68 subofițeri și trei ofițeri.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. În acest moment, suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 metri pătrați.

Patru autoturisme – afectate de radiația termică

În curtea depozitului erau parcate peste 20 autoturisme și autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranță. Patru autoturisme au fost afectate de radiația termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecționate din material plastic și/sau cauciuc.

Pentru limitarea și lichidarea incendiului a fost nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni.

A fost încheiat procesul verbal de intervenție pentru spațiul de la care a pornit incendiul, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie încheiate procesele verbale de intervenție și pentru celelalte spații afectate.

Radiatia termică a degradat componentele din plastic de la 6 autoutilitare și autoturisme.

Acțiunea a fost condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase