Incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul morților a ajuns la 23. Ultima victimă, un cetățean italian

Incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul morților a ajuns la 23. Ultima victimă, un cetățean italian
Incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul morților a ajuns la 23. Ultima victimă, un cetățean italian / Foto: Facebook
Publicat: 22/02/2021, 08:46

Bilanțul deceselor în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” a ajuns la 23.

Ultima victimă este un cetățean italian, care a fost în pavilionul 5 la „Matei Balș” și a murit sâmbătă, la Spitalul Ilfov, unde a fost transferat, informează Antena3.ro.

Victima se afla în Pavilionul V

Începutul pandemiei de COVID l-a trăit alături de soția româncă, în Italia.

Italianul s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele acestui deces, al 23-lea după incendiul devastator de la „Matei Balș”.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 5.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii focului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit de la un scurtcircuit la sistemul electric, a fost urmat de explozia a două butelii de oxigen.

Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală! Mai multe echipaje au fost mobilizate după ce la unitatea mobilă ATI a fost semnalat fum

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum.

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată duminică seara într-un scandal la poarta Institutului Marius Nasta din Capitală, unde a fost semnalată o degajare de fum la secția mobilă ATI.

Șoșoacă a venit la fața locului și a încercat să intre în curtea unității sanitare, însă agenții de pază nu i-au permis accesul.

Aceasta s-a supărat pe agenții de pază, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu.

Diana Șoșoacă a cerut public, încă o dată, demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), colonelul Orlando Șchiopu, a declarat că primele echipaje de pompieri care au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde au fost semnalate duminică seara degajări de fum, au constatat că nu a fost vorba despre un incendiu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult