Începe vaccinarea profesorilor, de miercuri! Cu ce tip de vaccin vor fi imunizate cadrele didactice

Începe vaccinarea profesorilor, de miercuri! Cu ce tip de vaccin vor fi imunizate cadrele didactice
Publicat: 23/02/2021, 14:32
Actualizat: 23/02/2021, 14:51

Vaccinarea personalului din învățământ începe de miercuri și va dura până pe data de 10 martie, a anunțat, marți, șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță!

 Vaccinarea personalului din învăţământ începe de  miercuri, în Bucureşti şi 23 de judeţe!

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, campania de vaccinare a profesorilor va dura până pe 10 martie, timp în care s-ar putea imuniza peste 60 de mii de persoane!

„În primul rând, tipurile de vaccin. Vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfitzer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de Mediafax.

România a primit, luni, peste 200.000 de doze de vaccin de la Pfizer

România a mai primit luni, 22 februarie, un lot de aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, aceasta fiind cea mai mare tranșă de până la acest moment.

Acest transport va asigura vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Aproape 30.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore

Aproape 30.000 de persoane au fost vaccinate la nivel național împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 29.865 de persoane.

Au fost înregistrate 181 de reacții adverse, dintre care 35 la persoane vaccinate cu Pfizer-BioNTech, 57 la persoane vaccinate cu Moderna și 89 la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase