„Încercăm să rămânem subtili” Detaliile de securitate după apelul la 911 a lui Lloyd Austin. Ambulanța sa trebuia să nu aibă sirene sau alte lumini

„Încercăm să rămânem subtili” Detaliile de securitate după apelul la 911 a lui Lloyd Austin. Ambulanța sa trebuia să nu aibă sirene sau alte lumini
US Army Lt. Gen. Lloyd Austin
Publicat: 17/01/2024, 09:21

Personalul de securitate al secretarului apărării Lloyd Austin a cerut ca ambulanța pe care au chemat-o pentru el pe 1 ianuarie să se apropie de casa sa din Virginia de Nord fără lumini și sirene, deoarece ”încercau să rămână puțin subtili”, potrivit stenogramelor apelului la 911 obținute, marți, de USAToday.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a ținut secret timp de săptămâni întregi diagnosticul de cancer de prostată și spitalizarea ulterioară pentru o infecție, ascunzând informația chiar și de Casa Albă.

Cancerul a fost descoperit la începutul lunii decembrie, iar Austin a trecut printr-o „procedură chirurgicală minim invazivă” pe 22  decembrie.

„A fost sub anestezie generală în timpul acestei proceduri. Secretarul Austin și-a revenit fără probleme din operație și s-a întors acasă în dimineața următoare. Cancerul său de prostată a fost depistat precoce, iar prognosticul său este excelent”, se arată în comunicat.

Luni, el a fost externat de la Walter Reed National Military Medical Center pentru a-și continua recuperarea la domiciliu.

Apelul la 911 a sosit la centrul de dispecerat din Fairfax County pe 1 ianuarie, probabil de la un membru al serviciului personal de securitate al lui Austin. Identitățile și locațiile au fost redactate din înregistrare în unele cazuri. Publicația americană citată anterior a confirmat că apelul a venit de la reședința lui Austin, iar persoana care a sunat a cerut ca acesta să fie transportat la Walter Reed.

„Încercăm să rămânem puţin subtili”

„Nu poate ca ambulanţa să nu apară cu lumini şi sirene? Încercăm să rămânem puţin subtili”, i-a spus apelantul, al cărui nume a fost redactat din materialul audio, dispecerului de urgenţă.

Un jurnal al pompierilor și salvării din Fairfax County arată că apelul inițial la 911 a avut loc la ora 19:11. Dispecerii au trimis o autospecială de pompieri și o ambulanță la locuința lui Austin la ora 19:15, care au ajuns la ora 19:22. A durat apoi mai mult de o oră, până la ora 20:26, pentru a-l transporta la Walter Reed și a elimina apelul de ambulanță.

Inspectorul general al Pentagonului investighează evenimentele din jurul spitalizării lui Austin și eșecul de a notifica prompt membrii propriului său personal, Casa Albă, Congresul și publicul.

Lloyd Austin trebuie să dea explicații pentru că și-a ascuns diagnosticul

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate națională, John Kirby, a declarat săptămâna trecută că Austin nu ar fi trebuit să-și țină șeful în necunoștință de cauză în legătură cu boala sa.

„Nu este optim ca o astfel de situație să dureze atât de mult timp cât a durat fără ca comandantul-șef să știe despre ea sau consilierul pentru securitate națională să știe despre ea sau, sincer, alți lideri de la Departamentul Apărării”, a declarat Kirby.

Se așteaptă ca Austin să se recupereze complet, potrivit medicilor săi.

Este aproape sigur că va fi convocat la Capitoliu pentru a da explicații cu privire la acțiunile sale. La scurt timp după ce a apărut vestea spitalizării sale, membri cheie ai Congresului și-au exprimat îngrijorarea.

„Transparența este de o importanță vitală”

„Transparența este de o importanță vitală”, a declarat, la 7 ianuarie, reprezentantul Mike Rogers, președintele Comisiei pentru servicii armate și cel mai important democrat, Adam Smith. „Secretarul Austin trebuie să ofere aceste detalii suplimentare privind starea sa de sănătate și procesul decizional care a avut loc în ultima săptămână cât mai curând posibil”, potrivit usatoday.

Marți, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că președintele Biden a vorbit cu Austin la telefon săptămâna trecută și s-a bucurat să afle că acesta se recuperează.

„Președintele așteaptă cu nerăbdare ca secretarul să se întoarcă la Pentagon”, a declarat Jean-Pierre. „Secretarul a fost foarte implicat și implicat în ceea ce vedem în Orientul Mijlociu”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii