Închisoare pe viață pentru bărbatul care și-a ucis cu bestialitate fosta concubină şi pe fiul acesteia în curtea unei biserici din Mihăiești

Închisoare pe viață pentru bărbatul care și-a ucis cu bestialitate fosta concubină şi pe fiul acesteia în curtea unei biserici din Mihăiești
Foto ilustrativ
Publicat: 13/06/2022, 18:43

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au dat, la finalul săptămânii trecute, sentinţa definitivă în dosarul bărbatului care în 16 mai 2021 a ucis-o pe fosta lui concubină şi pe băiatul acesteia în curtea unei biserici din comuna argeşeană Mihăieşti.

Judecătorii de la Tribunalul Argeş l-au condamnat inițial la închisoare pe viaţă, pe 11 februarie 2022, pe Sever Ciobanu, autorul dublei crime ce a îngrozit România. Criminalul a făcut apel la sentinţă însă la finalul săptămânii trecute, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins definitiv apelul lui Sever Ciobanu, care îşi va petrece astfel restul zilelor în închisoare.

Acesta este încarcerat de aproape un an la Penitenciarul Colibaşi din Argeş. Sever Ciobanu este şi obligat să urmeze în închisoare un tratament medical pentru afecţiunea de care suferă, şi anume tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă, potrivit adevarul.ro

O femeie şi fiul său au fost ucişi de fostul ei concubin în ziua de 16 mai 2021, lângă o biserică din satul argeşean Drăghici din comuna Mihăieşti, Argeş. Victima, Ramona Stricatu a mers împreună cu băiatul ei de 15 ani, Nicuşor Andu Brumaru, spre cimitirul de lângă biserică, unde se aflau mormintele părinţilor ei. Sever Ciobanu i-a pândit şi le-a ieşit în cale cu un cuţit în mână. Fostei concubine i-a tăiat gâtul chiar în curtea bisericii, iar pe băiat l-a înjunghiat şi l-a izbit de asfalt până i-a zdrobit capul.

Fosta concubină ceruse sprijinul poliţiştilor cu puţin timp înainte să fie ucisă

Bărbatul a încercat apoi să se sinucidă. Un sătean care a văzut scena a anunţat imediat preotul. Acesta a fost cel care a sunat la 112. Ulterior, criminalul a stat mai multe zile internat în spital la Piteşti, după care a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.

Fosta concubină ceruse sprijinul poliţiştilor cu puţin timp înainte să fie ucisă Sever Ciobanu, autorul dublei crime din comuna argeşeană Mihăieşti, era despărţit de Ramona Stricatu din toamna lui 2020. Ambii erau din comuna Cetăţeni, însă din primăvara lui 2021 femeia se mutase în comuna Mihăieşti, unde începuse o nouă relaţie cu un alt bărbat. Surse judiciare au precizat pentru adevarul.ro că Sever Ciobanu primise în perioada 2017-2020 ani mai multe amenzi pentru consum exagerat de alcool.

În comuna Cetăţeni, bărbatul era cunoscut ca un om labil, care lucra prin diverse locuri ca zilier. În februarie 2021, cu trei luni înainte să fie ucisă, Ramona Stricatu a mers la Poliţia Câmpulung-Muscel, reclamând abuzuri din partea fostului concubin. Femeia a depus plângere pentru ameninţare, cerând să fie lăsată în pace de Sever Ciobanu, pentru că are o nouă relaţie. Chemată la audieri, Ramona Stricatu nu a dorit să mai declare nimic. În cele din urmă, Poliţia Câmpulung Muscel nu a mai luat vreo măsură împotriva fostului concubin.

La începutul anului 2021, Sever Ciobanu şi Ramona Stricatu fuseseră invitaţi în platoul emisiunii „Acces direct“ de la Antena 1. Cei doi au avut o confruntare verbală şi o tentativă de împăcare, însă ceea ce ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă autorităţilor este mărturisirea pe care bărbatul a făcut-o atunci la emisiune. El şi-a acuzat concubina de infidelitate şi a ameninţat-o direct că o va ucide dacă îl va părăsi. Când moderatoarea l-a întrebat dacă ceea ce spune arată intenţia lui reală, acesta a răspuns fără echivoc: „Nu glumesc“. Ciobanu a declarat că plănuieşte să facă „lucruri foarte rele“ dacă va fi părăsit de Ramona Stricatu. Şi din păcate, după patru luni de la emisiune şi-a dus teribilul plan la îndeplinire, fără ca vreo autoritate să aibă vreo reacţie la ameninţările lui clare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic