Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ

Redactor:
Adrian Nicolae
Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ
Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ

Secția pentru pentru procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) pune la cale „lichidarea” fostei şefe a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Adina Florea, iar presiunile sunt, pur și simplu, uriașe. 

Mai mulți procurori din Consiliul Superior al Magistraturii au dosare penale aflate pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Numai că, în România, procurorii beneficiază de imunitate ”mai ceva ca zeii antici”, ceea ce se traduce prin aceea că înființarea SIIJ – plus dosarele deschise de Adina Florea și alți procurori ai Secției, pentru abateri și abuzuri, a reprezentat un șoc pentru procurorii din CSM care au declanșat un adevărat război pentru a ieși ”basma curată”.

Procurorii de la CSM o vor „lichidată” pe Adina Florea și, odată cu ea, desființat SIIJ-ul, îl reprezintă un dosar greu instrumentat de aceasta, dosar care trebuie neapărat dispară.

Este vorba despre dosarul deschis pe numele Codruței Kovesi, în baza căruia Adina Florea a avut „tupeul” dispună control judiciar pe numele fostei șefe a DNA. Și cum vântul politic actual e favorabil fostului regim opresiv condus de Kovesi, procurorasii CSM s-au pus în mișcare pentru a o albi pe zeiță supremă a Justiției din România, Laura Codruţa Kovesi, notează România TV.

”Dispariția dosarelor deschise pe numele „cui nu e voie”

Ceea ce e deosebit de grav și extrem de interesant e faptul că procurorii din CSM s-au găsit să facă presiuni pentru „lichidarea” Adinei Florea la o instituție pe care niciodată, absolut niciodată, nu au sesizat-o în fapte mult, mult mai grave decât cele invocate în cazul procuroarei SIIJ. Este vorba despre presiuni făcute la Inspecția Judiciară, iar faptul Secția pentru Procurori a CSM face acest demers pentru prima oară în istorie, acum, cu Adina Florea în vizor, are legătură cu desființarea SIIJ și dispariția dosarelor deschise pe numele „cui nu e voie”.

Cum au explicat procurorii din CSM solicitarea (presiunile) adresată Inspecției Judiciare? Adina Florea este bănuită a avut un raționament greșit și o logicămai altfel, atunci când a cercetat-o pe Kovesi, iar procurorii CSM își doresc afle cum a gândit Florea, de ce a avut acel raționament și nu altul, în baza cărei logici de gândire a stabilit ce a stabilit în legătură cu Kovesi.

Cu alte cuvinte, procurorii din CSM comit un grav abuz, în urma căruia e afectată independența procuroarei Florea, legându-se de „raționamentul logicii juridice”, adică gândirea Adinei Florea, gândire care, prin definiție, nu poate fi altfel decât subiectivă. În fapt, explicația nu este altceva decât un pretext folosit pentru a o distruge pe Adina Florea fără pară asta se dorește cu adevărat.

În niciun domeniu de activitate nu există pedeapsa pentru fapta de „raționament neînțeles”. Eventual, se pot judeca efectele raționamentului, în niciun caz raționamentul în sine. Dar procurorii din CSM se agață cu disperare de orice capăt de ață pentru a sincronizaexecuția” Adinei Florea cu desființarea SIIJ, mai precizează sursa citată.

Consiliul Legislativ a dat aviz pozitiv pentru desfiinţarea SIIJ. Florin Iordache, acuzat de trădare de Codrin Ştefănescu

Și asta nu e tot. Acțiunea procurorilor din CSM e cu atât mai gravă cu cât, dacă Inspecția Judiciară le aprobă solicitarea, Adina Florea va fi anchetată chiar de ei! Aceasta înseamnă incompatibilitate de gradul zero și un atac fără menajamente al unor așaziși justițiaricorupți până în măduva oaselorcărora Adina Florea le-a stricat „combinațiile”.

Procurorii din CSM nu au sesizat, niciodată, Inspecția Judiciară cu privire la fapte similare sau mult mai grave decât cele invocate în cazul Adinei Florea, iar ocazii au fost multe: cazul Portocală, cazul procurorului CSM Cristian Deliorga, al procurorului DNA Ploiești Lucian Onea, al procurorilor Sterian Guli și Gheorghe Dumitru etc.

În niciunul dintre aceste cazuri de răsunet, unde au existat abuzuri dovedite și sentințe în privința inculpaților, procurorii din CSM nu au sesizat Inspecția Judiciară. Au făcut-o acum, pentru ca Adina Florea dispară definitiv, la fel și SIIJ-ul, la fel și dosarele lor și ale fostei șefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide