Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ

Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ
Independența Justiției, în pericol. Procurorii din CSM, ”manevre subterane” pentru a o ”lichida” pe Adina Florea de la SIIJ
Publicat: 03/03/2021, 12:14
Actualizat: 03/03/2021, 14:52

Secția pentru pentru procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) pune la cale „lichidarea” fostei şefe a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Adina Florea, iar presiunile sunt, pur și simplu, uriașe. 

Mai mulți procurori din Consiliul Superior al Magistraturii au dosare penale aflate pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Numai că, în România, procurorii beneficiază de imunitate ”mai ceva ca zeii antici”, ceea ce se traduce prin aceea că înființarea SIIJ – plus dosarele deschise de Adina Florea și alți procurori ai Secției, pentru abateri și abuzuri, a reprezentat un șoc pentru procurorii din CSM care au declanșat un adevărat război pentru a ieși ”basma curată”.

Procurorii de la CSM o vor „lichidată” pe Adina Florea și, odată cu ea, desființat SIIJ-ul, îl reprezintă un dosar greu instrumentat de aceasta, dosar care trebuie neapărat dispară.

Este vorba despre dosarul deschis pe numele Codruței Kovesi, în baza căruia Adina Florea a avut „tupeul” dispună control judiciar pe numele fostei șefe a DNA. Și cum vântul politic actual e favorabil fostului regim opresiv condus de Kovesi, procurorasii CSM s-au pus în mișcare pentru a o albi pe zeiță supremă a Justiției din România, Laura Codruţa Kovesi, notează România TV.

”Dispariția dosarelor deschise pe numele „cui nu e voie”

Ceea ce e deosebit de grav și extrem de interesant e faptul că procurorii din CSM s-au găsit să facă presiuni pentru „lichidarea” Adinei Florea la o instituție pe care niciodată, absolut niciodată, nu au sesizat-o în fapte mult, mult mai grave decât cele invocate în cazul procuroarei SIIJ. Este vorba despre presiuni făcute la Inspecția Judiciară, iar faptul Secția pentru Procurori a CSM face acest demers pentru prima oară în istorie, acum, cu Adina Florea în vizor, are legătură cu desființarea SIIJ și dispariția dosarelor deschise pe numele „cui nu e voie”.

Cum au explicat procurorii din CSM solicitarea (presiunile) adresată Inspecției Judiciare? Adina Florea este bănuită a avut un raționament greșit și o logicămai altfel, atunci când a cercetat-o pe Kovesi, iar procurorii CSM își doresc afle cum a gândit Florea, de ce a avut acel raționament și nu altul, în baza cărei logici de gândire a stabilit ce a stabilit în legătură cu Kovesi.

Cu alte cuvinte, procurorii din CSM comit un grav abuz, în urma căruia e afectată independența procuroarei Florea, legându-se de „raționamentul logicii juridice”, adică gândirea Adinei Florea, gândire care, prin definiție, nu poate fi altfel decât subiectivă. În fapt, explicația nu este altceva decât un pretext folosit pentru a o distruge pe Adina Florea fără pară asta se dorește cu adevărat.

În niciun domeniu de activitate nu există pedeapsa pentru fapta de „raționament neînțeles”. Eventual, se pot judeca efectele raționamentului, în niciun caz raționamentul în sine. Dar procurorii din CSM se agață cu disperare de orice capăt de ață pentru a sincronizaexecuția” Adinei Florea cu desființarea SIIJ, mai precizează sursa citată.

Consiliul Legislativ a dat aviz pozitiv pentru desfiinţarea SIIJ. Florin Iordache, acuzat de trădare de Codrin Ştefănescu

Și asta nu e tot. Acțiunea procurorilor din CSM e cu atât mai gravă cu cât, dacă Inspecția Judiciară le aprobă solicitarea, Adina Florea va fi anchetată chiar de ei! Aceasta înseamnă incompatibilitate de gradul zero și un atac fără menajamente al unor așaziși justițiaricorupți până în măduva oaselorcărora Adina Florea le-a stricat „combinațiile”.

Procurorii din CSM nu au sesizat, niciodată, Inspecția Judiciară cu privire la fapte similare sau mult mai grave decât cele invocate în cazul Adinei Florea, iar ocazii au fost multe: cazul Portocală, cazul procurorului CSM Cristian Deliorga, al procurorului DNA Ploiești Lucian Onea, al procurorilor Sterian Guli și Gheorghe Dumitru etc.

În niciunul dintre aceste cazuri de răsunet, unde au existat abuzuri dovedite și sentințe în privința inculpaților, procurorii din CSM nu au sesizat Inspecția Judiciară. Au făcut-o acum, pentru ca Adina Florea dispară definitiv, la fel și SIIJ-ul, la fel și dosarele lor și ale fostei șefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Arabii se implică pentru resuscitarea unui brand cu tradiţie din România. "S-a semnat acordul". Cine...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
BOMBĂ ÎN POLITICĂ! Plângere penală la DNA pe numele lui Cîțu. De ce este acuzat...
Barca de 8+1 a terminat pe locul 6 finala. România rămâne cu 4 medalii la...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Noi reguli la acordarea concediilor medicale. Reglementările intră în vigoare la 1 august
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire ȘOCANTĂ a polițiștilor de frontieră de la Giurgiu. Ce ascundea un TIR sub prelata...
Două adolescente au găsit un tânăr de 25 de ani mort. Ce a urmat e...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
SE PREGĂTESC pentru ce e mai rău! Anunț cutremurător despre ce urmează în România
Scenariu de groază. 15 ani de restricții și măști până în 2050. Explicațiile unui epidimiolog
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...