Prima pagină » Actualitate » Indicatorul RUTIER care dă bătăi de cap tuturor șoferilor. Unde poate fi întâlnit și ce înseamnă, de fapt

Indicatorul RUTIER care dă bătăi de cap tuturor șoferilor. Unde poate fi întâlnit și ce înseamnă, de fapt

Indicatorul RUTIER care dă bătăi de cap tuturor șoferilor. Unde poate fi întâlnit și ce înseamnă, de fapt

Indicatoarele de ocolire ar trebui să fie cunoscute de șoferi, cu toate că acest semn special este mai rar. Are un aspect diferit de indicatoarele de deviere obișnuite. În loc de galben, cu text negru, semnul de circulație este cu gri, alb și o săgeată neagră, iar scopul său este acela de a devia fluxurile de vehicule care virează la stânga.

Iar motivul este simplu. De exemplu, în orașele mari din Germania, străzile înguste pot duce la congestii de trafic, scrie ziarulromanesc.de, care precizează că acest lucru se poate întâmpla atunci când banda de virare la stânga de la o intersecție sau o intrare blochează traficul.

Pentru a nu împiedica fluxul liber al traficului, se folosește o rută alternativă, iar acest indicator deviază vehiculele care virează la stânga. Acesta îi direcționează pe cei care vor să vireze la stânga pe altă rută, iar șoferii trebuie să ocolească un bloc (o clădire).

Pentru asta, ei virează mai întâi la dreapta și apoi fac două viraje la stânga. Astfel, șoferii ajung pe aceeași stradă fără a bloca traficul din sens opus. De obicei, această regulă se aplică pentru străzile cu puține viraje la stânga.

Devierile pot fi utilizate pentru a fluidiza traficul, la fel ca în cazul ocolirii unui bloc, dar pot să și ghideze șoferii în jurul șantierelor sau a porțiunilor de drum închise.

Astfel, traficul de pe o stradă poate fi fluidizat în caz de ambuteiaje sau de trafic intens, iar indicatoarele rutiere marchează devierea.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele