Instanța a decis că procesul lui Decebal Făgădău, fost primar al Constanței, poate începe. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu

Instanța a decis că procesul lui Decebal Făgădău, fost primar al Constanței, poate începe. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu
Instanța a decis că procesul lui Decebal Făgădău, fost primar al Constanței, poate începe. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/03/2021, 17:02
Actualizat: 22/03/2021, 17:02

Tribunalul Constanța a respins luni, ca neîntemeiate, cererile și excepțiile formulate de fostul primar al orașului, Decebal Făgădău, privind legalitatea sesizării instanței de către DNA, într-un dosar în care fostul edil e acuzat de abuz în serviciu.

Astfel, decizia luată de Tribunalul Constanța înseamnă că procesul lui Decebal Făgădău poate să înceapă, informează site-ul agenției Agerpres.

În același dosar de abuz în serviciu a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, fostul secretar al Primăriei Constanța.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza (…), constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală (…), precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: 1) Făgădău Decebal, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, (…); 2) Enache Marcela, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu”, reiese din soluţia pe scurt formulată de judecători.

Decizia nu este definitivă

Potrivit sursei citate, decizia în acest caz nu este definitivă, astfel că Decebal Făgădău are la dispoziție trei zile de la comunicare pentru a o contesta.

DNA susține că, în 2015, „inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa”.

Anchetatorii spun că aceștia ar fi produs patrimoniului Municipiului Constanța un prejudiciu de peste 130.000 de euro, „concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”.

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși din nou în judecată de DNA

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi fostul viceprimar de la acea dată, Decebal Făgădău, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA la finalul anului trecut, într-un nou dosar, fiind acuzaţi de înstrăinarea a 13 terenuri din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, fără licitație și la prețuri sub cele reale. Prejudiciul total este de aproape 1,9 milioane de euro.

Cei doi ar fi vândut ilegal, fără licitație publică, mai multe bucăți de terenuri către una dintre firmele afaceristului fugar Sorin Strutinsky (Astera Consulting), prieten apropiat de Radu Mazăre și fostul președinte de Consiliu Județean Nicușor Constantinescu, cei care au acaparat zona de business, întreaga administrație și sfera politică a Constanței în anii 2000.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Marcela Enache, care, în calitate secretar al municipiului Constanţa, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacţiilor respective.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?