Intendentul Poliției Locale Sector 1 a cumpărat uniforme pentru colegi de pe piața privată. El a recunoscut fapta, contra închisoare cu suspendare

Intendentul Poliției Locale Sector 1 a cumpărat uniforme pentru colegi de pe piața privată. El a recunoscut fapta, contra închisoare cu suspendare
Publicat: 21/12/2023, 19:15

Gabriel Ovidiu Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a încheiat un acord cu procurorii DNA în care îşi recunoaşte vinovăţia într-un dosar privind achiziţia de la o firmă privată de uniforme pentru sute de poliţişti locali. Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Ovidiu Iordan a recunoscut că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; fals intelectual (două fapte), uz de fals (două fapte).

Iordan a fost de acord să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, însă acest acord trebuie validat de Tribunalul Bucureşti.

Viper Concept, casa  de modă a Poliței Sector 1

Pe de altă parte, DNA a trimis în judecată firma SC Viper Concept SRL, precum şi pe patronul (L.E.C) şi reprezentantul (I.C) acestei firme, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; complicitate la fals intelectual. De asemenea, a fost trimis în judecată un expert contabil.

Dosarul vizează modalitatea în care s-a derulat un contract încheiat în data de 29 noiembrie 2022 între Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti şi SC Viper Concept SRL, care viza achiziţia a 230 de uniforme pentru poliţiştii locali (171 pentru ordine publică şi 51 pentru circulaţie), precum şi şase echipamente de protecţie (finanţare din fonduri proprii).

Hăinuțe de hârtie

DNA susţine că, în baza unei înţelegeri anterioare între inculpaţii L.E.C., I.C. şi Gabriel Ovidiu Iordan şi în condiţiile în care instituţiei publice i-ar fi fost livrate doar o parte din bunurile contractate (în valoare totală de 86.179 lei, inclusiv TVA), acesta din urmă ar fi înaintat o factură emisă de SC Viper Concept SRL directorului executiv al Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti, care la 29 decembrie 2022, fără vinovăţie, ar fi dispus achitarea către societatea respectivă a sumei de 628.677 lei (valoarea întregului contract). Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu în dauna autorităţii contractante în valoare de 542.497 lei, reprezentând produse care nu ar fi fost livrate/recepţionate în mod efectiv, atestarea livrării integrale a acestora efectuându-se doar scriptic, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru SC Viper Concept SRL. Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 542.497 lei, depusă de SC Viper Concept SRL prin reprezentat la o unitate bancară. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Citiți și: EXCLUSIV | Procurorii DNA au extins ancheta de la primăria condusă de Clotilde Armand, la Primăria Generală și la Poliția Capitalei. S-ar fi cumpărat, fictiv, sute de uniforme

Poliția Română a solicitat firmei care a confecţionat noile UNIFORME ale poliţiştilor să schimbe elementele deteriorate: ”Sunt în perioada de garanție”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari