Intervenție pentru salvarea unui bărbat căzut într-un canal din Delta Dunării

Publicat: 20/02/2021, 10:52
Actualizat: 20/02/2021, 10:54

Mai multe echipaje de la ambulanţă, pompieri şi poliţie au intervenit pentru salvarea unui bărbat care noaptea trecută a căzut într-un canal din Delta Dunării. Bărbatul a sunat la 112 pentru a-l anunţa pe dispecer că nu are nevoie de ajutor şi că se îndreaptă către o localitate.

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropierea localităţii Ilganii de Sus. Un bărbat a sunat la 112 pentru a anunţa că a căzut în apă, dar a refuzat ajutorul echipelor de intervenţie, spunând că se îndreaptă spre localitatea tulceană.

Deoarece persoana putea intra în hipotermie, mai multe echipaje de la poliţie, pompieri şi ambulanţă au plecat în misiune.

Deşi acesta nu a solicitat ajutor ţinând cont de temperaturile scăzute de afară şi persoana putea intra în hipotermie un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea cu o ambarcaţiune SAR au pornit imediat în căutare. Persoana în vârstă de 50 ani a fost găsită în apropierea localităţii Ilganii de Sus şi a fost predată echipajului de ambulanţă prezent la faţa locului. După ce a fost monitorizată acesta a refuzat transportul la spital. Echipele de căutare au fost formate din pompieri, 2 agenţi din cadrul postului de Poliţie Maliuc şi un echipaj al Ambulanţei private Delta”, au anunţat reprezentanţii ISU Tulcea.

Doi copii s-au înecat într-un lac din județul Dolj! Micuții încercau să scoată o minge care a căzut în apă

Un caz tragic avut loc în aseară. Doi copii, de 9 şi 11 ani, s-au înecat într-un lac din apropierea localităţii Răcarii de Sus, judeţul Dolj, în timp ce încercau să scoată o minge care a căzut în apă.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Filiasi au fost sesizaţi duminică seara cu privire la faptul că doi copii s-au înecat într-un lac din extravilanul satului Răcarii de Sus.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care împreună cu părinţii copiilor, au identificat şi au scos dintr-un haleşteu ce aparţine unui tânăr de 22 de ani din Filiaşi doi minori, de 9 şi 11 ani, din localitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase