Ioan Mircea Pașcu, numit consilier la BNR, alături de Dăncilă. Ce face Petre Roman la Banca Națională

Ioan Mircea Pașcu, numit consilier la BNR, alături de Dăncilă. Ce face Petre Roman la Banca Națională
Foto: Mediafax / Colaj Gandul
Publicat: 18/05/2021, 14:09
Actualizat: 18/05/2021, 20:19

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Pașcu a declarat pentru Gândul că a fost numit consilier la Banca Națională a României într-un grup de lucru din care face parte și Viorica Dăncilă. În ceea ce-l privește pe fostul premier Petre Roman, acesta spune că nu este consilier, ci predă un curs la o instituție care aparține BNR.

„Da, este foarte adevărat, voi face parte dintr-un grup de lucru care studiază unul dintre aspectele de interes pentru cei de la Banca Națională. Sunt trei grupuri de lucru mai mari, nu se lucrează individual, iar domeniul este securitatea europeană”, a spus Ioan Mircea Pașcu, pentru Gândul.

Fostul europarlamentar PSD a precizat că mai multe detalii „pot fi oferite de Viorica Dăncilă”.

După ce în presă a apărut informația că Viorica Dăncilă a fost numită consilier la BNR, s-a vehiculat și că în echipă a fost cooptat și fostul premier Petre Roman. Contactat de Gândul, Petre Roman a negat informația potrivit căreia ar fi fost numit consilier la BNR.

„Este o informație falsă. Eu nu am legătură cu treaba aceasta, ci sunt profesor, am un curs de două ori pe lună, la centrul european de pregătire al BNR, și asta este tot. Deci nu am nicio legătură cu grupul de consilieri”, a declarat Petre Roman.

16.000 de lei pe lună la BNR

Viorica Dăncilă, fost premier PSD, a fost numită consilier în BNR pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Fostul prim-ministru ar urma să încaseze un salariu lunar de aproximativ 16.000 de lei, potrivit Hotnews, care se raportează la salariul lunar al unui consultant pe strategie din BNR.

Pentru angajarea în corpul consilierilor, Viorica Dăncilă a depus un dosar şi ar fi susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă a fost președintele PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea. Fostul premier a candidat din partea PSD pentru funcția de președinte al României, fiind învinsă în turul al doilea de Klaus Iohannis.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase