VIDEO | Iohannis: ”Voi aștepta cu consultările până când se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern”

Publicat: 04/11/2021, 18:14
Actualizat: 04/11/2021, 19:13

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va chema partidele la consultări abia după ce se va cristaliza o majoritate care să aibă șanse să formeze un guvern.

„Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Acum, este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept în continuare astfel de abordări. Voi aștepta cu consultările formale, până când se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre revenirea elevilor la școli, începând de săptămâna viitoare.

”A doua temă se referă la școală. De luni, unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor întoarce fizic la școală. O nouă condiție pentru deschiderea fizică a școlii – gradul de vaccinare a personalului școlii. Vaccinarea este singura șansă pentru a depăși pandemia”, a mai spus Klaus Iohannis.

PSD ar fi decis deja asupra unei liste cu șapte miniștri cu care va merge la negocierile de la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse citate de Antena 3. Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, însă nu a precizat foarte clar dacă va accepta să intre la guvernare cu un premier din partea PNL.