UPDATE | Ion Rădoi, mesaj pentru sindicaliști la ieșirea de la Tribunalul București: „Sperăm să scăpăm și să fim împreună, acolo, în cuibul nostru”

UPDATE | Ion Rădoi, mesaj pentru sindicaliști la ieșirea de la Tribunalul București: „Sperăm să scăpăm și să fim împreună, acolo, în cuibul nostru”
Ion Rădoi, așteptat de sindicaliști în fața Tribunalului București / Sursa foto: Ionuț Mureșan - Gândul
Publicat: 17/09/2021, 09:50
Actualizat: 17/09/2021, 12:14

Ion Rădoi a ajuns, vineri dimineața, la sediul Tribunalului București, acolo unde se judecă cererea procurorilor de prelungire a măsurii controlului judiciar, pe care liderul sindical o contestă.

Update 11:40: Tribunalul București se va pronunța, luni, cu privire la prelungirea controlului judiciar pe numele lui Ion Rădoi. Procurorii au solicitat prelungirea măsurii, în timp ce Rădoi a cerut revocarea acesteia. În plus, Ion Rădoi cere instanței să ii permită să se întoarcă în funcția de lider al Sindicatului Liber Metrou.

La ieșirea din instanță, Ion Rădoi a susținut un discurs motivațional în fața membrilor de sindicat:

Ion Rădoi: Sperăm că ne aud. De ce vă spun acest lucru? Se vor pronunța luni sau marți. Părea ceva pozitiv, după modul în care au notat și ne-au tratat, dar nu putrem să ne bazăm pe treaba asta, până nu avem negru pe alb. Dacă nu o să fie luni, o să fie marți. Rezultatul urmează să ni-l dea. Sperăm să fie bine, sperăm să scăpăm și să fim împreună, acolo, în cuibul nostru, per total – să zic așa – în unitatea noastră. Să mai îndreptăm și ce e strâmb, să mai face un pas în față…să, să, să! Deci, să dea Dumnezeu, să fie!

Av. Veronel Rădulescu: Eu vă spun să aveți încredere, lucrurile se vor așeza în curând.

Ion Rădoi: Domnii avocați și-au făcut treaba cu brio acolo, chiar vă rog să îi aplaudați

(Sindicaliștii îi aplaudă pe avocați)

Ion Rădoi (continuă): Sper ca cel târziu marți să fiu nou președinte USLM

Sindicaliști: Ră-doi! Ră-doi!

Sindicalist: Pentru noi, și acum sunteți!

Avocata: Pentru voi, dar pentru DNA nu…

Ion Rădoi: Așa cum am spus, nu am voie să folosesc… dar Rădoi a fost, este și va fi cu voi!

Sindicaliști: U-ni-ta-te! U-ni-ta-te!

Traseul litigiului

Ion Rădoi a fost așteptat în fața Tribunalului de sindicaliștii de la metrou, care l-au aplaudat la sosire și i-au oferit o mască personalizată cu numele sindicatului pentru a o purta în locul celei chirurgicale.

Peste o sută de membri de sindicat și susținători ai lui Ion Rădoi se află în fața Tribunalului București, unde se judecă, în cameră de consiliu, în ședință secretă, prelungirea controlului judiciar pe numele liderului Sindicatului Metrorex.

Procurorii au cerut Tribunalului București prelungirea măsurii cu 60 de zile, căreia liderul sindical i se opune.

Sindicaliștii s-au strâns în parcarea din fața instanței și toți sunt „dotați” cu măști de protecție de culoare galbenă, personalizate cu numele sindicatului.

Numai că susținătorii lui Rădoi poartă măștile „la vedere”, oricum, numai pe gură și pe nas nu: pe cot, atârnate pe o ureche, mototolite în mâini.

Acuzațiile procurorilor

Ion Rădoi este acuzat de anchetatori de folosire a influenței și șantaj pentru a determina prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale de la metrou.

Sindomet Servcom, firma deținută de sindicatul de la metrou condus de Ion Rădoi, a încasat timp de 18 ani zeci de milioane de lei din contractul cu Metrorex care permitea închirierea spațiilor din toate stațiile, pentru activități comerciale.

Citește și: Cum arată biroul lui Ion Rădoi, liderul sindical cu influență de „Jimmy Hoffa” la metrou, de unde i s-a cerut să plece. „Nu ies decât dacă îmi dau foc” 

În 2021, conducerea Metrorex a anunțat din nou firma sindicatului lui Rădoi că exploatează ilegal spațiile comerciale de la metrou, în condițiile în care contractul s-a încheiat din septembrie 2018. Firma Sindomet Servcom a fost notificată să elibereze spațiile comerciale de la metrou până pe 2 aprilie.

Notificarea a fost urmată de un protest spontan al unor angajați, care au coborât pe linie și au blocat total traficul la metrou în 26 martie.

Citește și: MEGA-EXCLUSIVITATE. Sindicalistul șef Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui secretă rămâne fără spații comerciale! (FOTO&VIDEO) 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a etichetat atunci pe Ion Rădoi drept ”lider de cartel” și a spus că acesta coordonează o adevărată ”mafie” la metrou. Au urmat plângeri penale la DNA, ale ministrului și directorului Metrorex, dar și evacuarea în forță, cu scandal și proteste, a comercianților de la metrou, la începutul lunii aprilie.

La jumătatea lunii iulie, procurorii DNA au descins acasă la Ion Rădoi  și în biroul lui. După ce l-au audiat mai multe ore, anchetatorii l-au pus sub control judiciar pe Rădoi, care a fost acuzat de folosire a influenței și șantaj pentru a determina prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale de la metrou. În același dosar a fost pusă sub control judiciar și iubita lui Ion Rădoi, administrator al unor firme care aveau spații comerciale la metrou, aceasta fiind acuzată de complicitate la faptele comise de Ion Rădoi.

GÂNDUL a dezvăluit încă din 1 aprilie despre ”caracatița de la metrou” și spațiile comerciale, marea miză a protestului ”spontan” coordonat de sindicalistul Ion Rădoi. (DETALII AICI)  Imaginile publicate de Gândul în exclusivitate au arătat interesele din spatele închirierii spațiilor comerciale de la metrou, dincolo de declarațiile referitoare la tăieri de salarii sau concedieri aflându-se un business de milioane, cu sindicalistul-șef Ion Rădoi cel care face ”jocurile”. Însă, nu singur, ci alături de iubita sa secretă, Elena Claudia Minea – sentimentele și afacerile completându-se în acest puzzle financiar de proporții.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului