DNA, percheziții la Sindicatul Liber din Metrou și acasă la Ion Rădoi. Procurorii au descins și la două primării de sector | FOTO

DNA, percheziții la Sindicatul Liber din Metrou și acasă la Ion Rădoi. Procurorii au descins și la două primării de sector | FOTO
Sursa FOTO - captură video: Youtube.com
Publicat: 14/07/2021, 09:34
Actualizat: 14/07/2021, 12:18

Procurorii DNA fac percheziții la Sindicatul Liber din Metrou și la locuința liderului sindical Ion Rădoi, într-o anchetă vizând infracțiuni de corupție. Totodată, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a descins și la reședința liderului de sindicat Ion Rădoi, dar și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

UPDATE: Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a declarat că la sediul instituției pe care o conduce au fost ridicate documente privind spațiile comerciale de la metrou din perioada 2018-2021.

–––––––––

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, și Primăria Sectorului 5, unde edil este Cristian Popescu-Piedone, sunt singurele care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele din stațiile de metrou, pe spațiile închiriate de Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), condus de Ion Rădoi. Toate celelalte primării de sector au evacuat spațiile comerciale, după ce Metrorex a transmis cereri oficiale în acest sens, potrivit G4Media.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că au loc 16 percheziții, dintre care trei la instituții publice, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiuni asimilate celor de corupție, care ar fi fost comise în perioada 2018 – 2021.

”În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice”, au transmis reprezentanții DNA, într-un comunicat.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că printre instituțiile publice unde se fac percheziții sunt Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 5.

Perchezițiile procurorilor DNA au loc după ce GÂNDUL.RO a dezvăluit despre ”caracatița de la metrou” și spațiile comerciale, marea miză a protestului ”spontan” coordonat de sindicalistul Ion Rădoi. (DETALII AICI)

Imaginile publicate de Gândul în exclusivitate au arătat interesele din spatele închirierii spațiilor comerciale de la metrou, dincolo de declarațiile referitoare la tăieri de salarii sau concedieri aflându-se un business de milioane, cu sindicalistul-șef Ion Rădoi cel care face ”jocurile”. Însă, nu singur, ci alături de iubita sa secretă, Elena Claudia Minea – sentimentele și afacerile completându-se în acest puzzle financiar de proporții –  și de o altă femeie de afaceri care avea spații comerciale în stațiile de metrou, Iuliana Adina Mihale.

Un dosar penal a fost deschis de procurorii DNA din luna martie, după plângerea făcută de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în urma protestului spontan de la metrou și a refuzului sindicatului condus de Ion Rădoi de a elibera spațiile comerciale din stațiile de metrou. Din cauza protestului sindicaliștilor din 26 martie, în plină pandemie, mijloacele de transport ale STB au fost supraaglomerate, iar acuzațiile la adresa lui Ion Rădoi nu au întârziat să apară.

Citește și: MEGA-EXCLUSIVITATE. Sindicalistul șef Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui secretă rămâne fără spații comerciale! (FOTO&VIDEO)

Ministrul Transporturilor, plângere la DNA

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA împotriva celor care au participat la protestul spontan, Cătălin Drulă spunând atunci că ”un grup mafiot” nu poate lua ”ostatic” un oraș.

”Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, scria Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cum arată biroul lui Ion Rădoi, liderul sindical cu influență de „Jimmy Hoffa” la metrou, de unde i s-a cerut să plece. ”Nu ies decât dacă îmi dau foc”

Ion Rădoi a reacționat în urma acuzațiilor care i-au fost aduse în urma protestului de la metrou, spunând, în exclusivitate pentru Gândul, că oamenii și-au apărat ”locurile de muncă și salariile”, iar el se afla în concediu la momentul respectiv (declarația integrală AICI).

”Adică eu, de exemplu, ca să fiu în spatele acestui protest care a fost acolo, înseamnă că ar fi trebuit să asigur cel puțin 25% din pierderea salarială, ar fi însemnat să accept renunțarea la locurile de muncă. Păi cum adică? Și asta în condițiile în care noi avem și dezvoltare a rețelei de metrou. Păi cum, ce legătură are una cu alta? În primul rând, eu am concediu și, drept să vă spun, nici nu mă așteptam ca oamenii să nu își apere locurile de muncă și salariile. De zeci de ani luptăm să luăm, acolo, un leu, și-acum, hodoronc-tronc, vine… (…) Că încearcă nea Drulă (n.red. – ministrul Transporturilor), e altă treabă… ”, a spus Ion Rădoi.

Ministerul Transporturilor, în război cu sindicaliștii de la metrou

Ministerul Transporturilor și conducerea Metrorex au evacuat, anul acesta, majoritatea spațiilor comerciale din subteran controlate de Sindicatul Liber din Metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Ion Rădoi că se află în spatele protestului spontan din luna martie. Printre altele, ministrul USR PLUS i-a acuzat pe sindicaliști că au prejudiciat statul prin încheierea contractului de ocupare a spațiilor comerciale de la metrou.

Cătălin Drulă spunea că este inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, iar șinele să fie ocupate. Ministrul lansa atunci acuzații a adresa protestatarilor, de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj.

Începând din luna aprilie, angajații Metorex și ai primăriilor de sector au evacuat spațiile comerciale de la metrou. Cătălin Drulă a mai acuzat sindicatul USLM condus de Rădoi – pe care l-a numit ”lider de cartel” – de corupție în legătură cu încheierea contractului de închiriere a spațiilor comerciale de la metrou.

”Le cer scuze bucureștenilor. Câteva zeci de miniștri ai Transporturilor în ultimii 20 de ani au lăsat un buboi enorm să se formeze la metrou. O mafie. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot și atunci când îi sunt atinse interesele recurge la șantaj. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, a decis că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut, zeci de ani, nu mai merge”, mai spunea Cătălin Drulă.


Citește și:

VIDEO | Mărturia directorului care a reușit să scoată tarabele de la metrou, nu și chioșcurile: „Mi s-a zis să fac ca Rădoi, că este an electoral” (EXCLUSIV)

EXCLUSIV | Adevărul despre iubita lui Rădoi: nu este o necunoscută care are spații comerciale la metrou, ci un fel de ”fină”. Sindicalistul a cununat-o, cu fosta soție, pe sora ”doamnei Minea”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15!...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?