Ipoteză în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian: Ar putea fi anchetă pentru malpraxis, dacă INML va stabili că a luat supradoză de anticoagulante

Ipoteză în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian: Ar putea fi anchetă pentru malpraxis, dacă INML va stabili că a luat supradoză de anticoagulante
Petrică Mîțu Stoian
Publicat: 09/11/2021, 17:00
Actualizat: 09/11/2021, 17:22

O anchetă pentru malpraxis ar putea fi declanșată de procurori în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian, dacă INML va stabili că interpretul de muzică populară a luat o supradoză de anticoagulante, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

Sursele mai sus citate au dezvăluit că stabilirea dozării cu anticoagulante va fi efectuată prin expertizarea probelor toxicologice care au fost trimise în cursul zilei de marți la IML București.

Până ce va sosi acest rezultat nu se știe exact dacă la cauza morții se adaugă și supradozarea. În acest caz, dacă la rezultat va ieși că a existat această supradoză, ar putea fi vorba de malpraxis și de o extindere a anchetei față de medicul curant care i-a administrat acest tratament lui Petrică Mîțu Stoian și pe care îl urma de ceva vreme”, au spus sursele judiciare pentru Gândul.

Și sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a declarat că, în cursul zilei de miercuri, va fi audiată de oamenii legii.

„De la clinică a pornit totul. El era cardiac. Doctorii nu au văzut acest lucru și a intrat în acea cameră hiperbarică. Îmi doresc să nu mai moară nimeni în situația asta la Reșița”, a declarat Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat pentru Gândul surse medicale.

Petrică Mîțu Stoian a fost operat de cancer în 2019

Gândul a dezvăluit, marți, că artistul era diagnosticat de câțiva ani cu cancer, în 2019 îi fusese extirpat un rinichi și atunci a făcut chimioterapie. În octombrie, când a aflat că avusese COVID, făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea, au declarat în exclusivitate pentru Gândul apropiați ai familiei lui Petrică Mîțu Stoian.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.


Citește și:

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”