Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce au descoperit medicii despre șocul la care i-au fost supuși plămânii

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce au descoperit medicii despre șocul la care i-au fost supuși plămânii
Petrică Mâțu Stoian (FOTO: Facebook)
Publicat: 09/11/2021, 11:30
Actualizat: 09/11/2021, 13:23

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat pentru Gândul surse medicale.

Plămânii i-ar fi fost afectați din cauza supradozei de anticoagulant cu care artistul s-a tratat în perioada post-COVID, iar ulterior, organele ar fi fost supuse unui șoc din cauza cantității mari de oxigen, artistul suferind o barotraumă, au explicat sursele citate, menționând că examenul toxicologic va fi efectuat marți la IML.

Totodată, medicii de la clinica privată unde Petrică Mîțu Stoian ar fi urmat să facă un tratament post-COVID în camera hiperbară susțin că  acesta nu ar fi fost supus la o presiune mare de oxigen. Reprezentanții unității medicale susțin că artistul a ajuns la clinică pe 5 noiembrie, într-o stare generală bună de sănătate și înainte de a urma tratamentul a fost consultat de un specialist.

Angajații clinicii vor fi audiati de procurori, care au ridicat de la clinica privată mai multe documente, ce urmează să fie analizate. În cursul zilei de marți vor fi audiați medicii din secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde Petrică Mîțu Stoian a fost dus sâmbătă, dar și cei de pe Ambulanță care au efectuat transferul artistului.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.


Citește și:

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase