EXCLUSIV | Noi ipoteze în cazul morții fetei de 16 ani, intoxicată cu droguri: „Ar fi putut fi puse în alimente. După consum, devii un zombie”

EXCLUSIV | Noi ipoteze în cazul morții fetei de 16 ani, intoxicată cu droguri: „Ar fi putut fi puse în alimente. După consum, devii un zombie”
Alexa-Shara Ionășchiță, fata din Bucureşti moartă în casa prietenului din Neamț
Publicat: 03/08/2023, 14:48
Actualizat: 03/08/2023, 18:23

Shara-Alexa, o adolescentă din București, a fost găsită fără suflare în apartamentul unui tânăr de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet. Medicii legişti au stabilit cauza decesului – o intoxicație cu un drog de mare risc. Părinții fetei cred că drogurile i-au fost administrate fetei de 16 ani fără voia ei.

„Cele trei droguri găsite în corpul fetei sunt foarte periculoase, pot duce și la deces. Cele trei substanțe cunoscute și catalogate ca NSP (noi substanțe psihoactive), adică fostele etnobotanice, sunt puse sub control în țara noastră și adăugate, în februarie 2023, pe tabelul-anexă la Legea 143 privind substanțele interzise.

Ele nu au miros. Dacă constatarea medico-legală a fost făcută după prelevarea de probă din stomac, atunci înseamnă că ar fi putut fi puse în alimente sau sub formă de comprimat. Dacă identificarea lor s-a făcut după prelevarea de sânge, salivă, urină) atunci drogurile acestea ar fi putut fi fumate, băute sau inhalate”, a spus Ramona Dabija.

„Devii inert, ca un zombi, oricine poate face orice cu tine, te poate abuza în orice mod”

Conform sursei citate, ancheta va stabili cum au ajuns substanțele psihoactive în corpul fetei.

„Aceste tipuri de droguri interzise pot paraliza o persoană. Devii inert, ca un zombi, oricine poate face orice cu tine, te poate abuza în orice mod. Combinația folosită în acest caz este foarte puternică și asta e o dovadă în plus că fata nu cunoștea nimic despre aceste droguri și nu era un consumator. Noi, cei de la Agenția Națională Antidrog, am făcut propriile verificări, inclusiv la colegiul unde fata era elevă, o elevă foarte bună și silitoare, și am ajuns la concluzia clară că fata nu era un consumator!”, a mai spus Dabija, pentru GÂNDUL.

Șefa ANA a adăugat că aici ar putea fi vorba și de o racolare tip loverboy.

Surse din anchetă au dezvăluit că tânărul de 19 ani reținut ar fi refuzat să i se preleve probe biologice pentru a se stabili dacă acesta este consumator de droguri.

„M-a sunat să îmi iau copilul că e mort”

Familia Alexei este acum în stare de șoc.

„Numai pe ea o aveam, era singurul copil. Făcea parte din Uniunea Scriitorilor din România, era înscrisă la club. În biblioteca ei sunt sute de cărți, sute, sute, citite toate. Știa patru limbi”, povestește Nicu Ionășchiță, tatăl fetei.

Tatăl fetei afirmă că adolescenta, care era elevă la un liceu din București, urma să participe la o competiţie în Piatra Neamţ. Un tânăr de 19 ani, pe care îl cunoscuse pe internet, a venit la gară și a luat-o cu maşina la plimbare. Cei doi au ajuns, însă, acasă la acest individ. În locuință se aflau și părinții băiatului.

„Ea s-a întâlnit cu băiatul ăsta, se cunoștea cu el de pe Snapchat.  A luat-o de la gară și nu știu ce au făcut. Au plecat. Unde s-au dus… în oraș, ei știu. (…) Nu ne-a spus nicio clipă că merge să se întâlnească cu băiatul. Au ajuns acasă la el, acasă la el erau și părinții. Copilul meu a intrat sănătos, nu avea nicio durere nimic. La un moment dat ei au intrat în dormitor şi acolo nu ştiu ce s-a întâmplat. M-a și sunat să îmi iau copilul că este mort”.

Iniţial, informațiile transmise de autorități arătau că tânăra ar fi murit din cauza unei hemoragii puternice, după ce băiatul încercase să întreţină cu ea relații intime, conform Știrile Pro Tv.

Totuși, rezultatele necropsiei au scos la iveală că fata s-a intoxicat cu un drog sintetic, extrem de periculos, care poate induce euforie, halucinaţii, agitaţie sau anxietate.

Tatăl victimei bănuieşte că tânărul i-ar fi administrat drogurile fără voia ei.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii şi i-au reținut pe băiat şi pe alți doi indivizi care i-ar fi făcut rost de droguri. Magistrații au decis arestarea lor preventivă.

Sursa foto: captură video

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...