IPS Teodosie, amendat de trei ori într-o singură zi pentru nerespectarea carantinei. Care este cuantumul amenzii

IPS Teodosie, amendat de trei ori într-o singură zi pentru nerespectarea carantinei. Care este cuantumul amenzii
ÎPS Teodosie / FOTO: Mediafax Foto - Andreea Alexandru
Publicat: 24/01/2022, 15:40

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de către polițiștii constănțeni de trei ori, luni, pentru că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină pentru că a intrat în contact cu o persoană cu COVID, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente.

Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei. Arhiepiscopul Tomisului fusese plasat în carantină de către Direcția de Sănătate Publică în începând din 21 ianuarie deoarece intrase în contact cu persoană confirmată cu COVID-19.

Cu toate acestea, luni, IPS Teodosie a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. El a fost amendat de polițiști cu 1.000 de lei.

„Astăzi, în jurul orei 8,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa într-un comunicat citat de radioconstanta.ro.

În pofida amenzii primite, arhiepiscopul Tomisului a mers apoi la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului, fiind amendat din nou de către polițiști, tot cu 1.000 de lei.

„Astăzi, în jurul orei 11,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanţa, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a anunțat Poliția Constanţa într-un alt comunicat.

Apoi, IPS Teodosie a mers la Centrul Eparhial Tomis la conferinţa ”România, vechea vatră a Europei”, susţinută în Sala Magna de către acad. prof. Constantin Barbu. A fost amendat pentru a treia oară.
“Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis din nou Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.