Motivul pentru care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, unde este titular

Motivul pentru care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, unde este titular
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului / Foto: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 24/09/2021, 21:06
Actualizat: 24/09/2021, 21:23

ÎPS Teodosie refuză pensionarea de la catedra Facultății de Teologie şi a dat în judecată Universitatea „Ovidius” Constanţa (UOC), pentru că nu i-a prelungit postul de titular după vârsta de 65 de ani.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat șeful biroului de presă al Universității Ovidius”, citat de g4media.ro.

Anul acesta, în luna august, Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Iar Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, amintește Info Sud-Est.

„Hotărârea Senatului Universităţii ”Ovidius” nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării. Altfel, niciun cadru didactic nu va mai putea fi titular în Universitatea „Ovidius” după vârsta pensionării, conform deciziei UOC.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost ales decanul Facultății de Teologie în data de 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al Universităţii „Ovidius” Constanţa (UOC), în perioada martie 2012-iunie 2014.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie, implicat în scandalul tezelor doctorale

Consiliul de Administraţie al Universității „Ovidius” din Constanţa a decis anul acesta, la sfârșitul lunii mai, să înființeze o comisie de anchetă privind activitatea Şcolii Doctorale de Teologie, în urma informațiilor apărute în presă legate de încălcări ale legislației universitare și ale eticii academice.

Universitatea „Ovidius”, unde ÎPS Teodosie a fost conducător de doctorate la Şcoala Doctorală de Teologie, a reacționat astfel după ce Patriarhia Română l-a acuzat pe acesta de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
'Ieși afară!' Niculina Stoican și Natanticu, scandal în platou la Antena 1
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
'Ieși afară!' Niculina Stoican și Natanticu, scandal în platou la Antena 1
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Anunț de ultimă oră despre punctul de pensie! Se întâmplă chiar de la 1 ianuarie....
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...