VIDEO | Irina Tănase, chemată la DNA pentru casele și terenurile cumpărate cu Liviu Dragnea, unele când fostul lider PSD era în penitenciar. Ce le-a spus procurorilor (SURSE)

Publicat: 21/01/2022, 13:26
Actualizat: 21/01/2022, 23:37

Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a fost audiată, vineri, de procurorii anticorupție. Surse din DNA au declarat, pentru Gândul, că Irina Tănase a fost citată pentru a da declarații în calitate de martor, într-un dosar deschis în 2020, legat de achiziții imobiliare făcute în perioada în care era în relație cu Liviu Dragnea, inclusiv când acesta era în penitenciar.

Gândul a fost singura publicație din România care a prezentat imagini în exclusivitate cu Irina Tănase la DNA.

Potrivit surselor DNA, procurorii verifică achizițiile imobiliare pe care Liviu Dragnea și iubita sa le-au făcut atunci când erau împreună.

Totodată, aceleași surse au mai precizat că și mama Irinei a fost la DNA, amândouă având calitatea de martor.

”E vorba de un dosar deschis in rem, în 2020, care vizează achizițiile imobiliare făcute de cei doi, pe vremea când erau împreuna. Irina și mama ei au fost chemate în calitate de martor. Nu au dat nicio declarație, Irina prevalându- se de calitatea de fost concubin, conform legii în vigoare”, au spus surse DNA, pentru GÂNDUL.

Irina Tănase a stat 24 de minute în sediul DNA, iar la ieșire nu a făcut nicio declarație despre motivul pentru care a fost chemată de procurorii anticorupție.

Irina Tănase, audiată de procurorii DNA

Dosar deschis la DNA când Liviu Dragnea era în penitenciar

Potrivit surselor judiciare citate, dosarul în care fosta iubită a lui Liviu Dragnea a fost citată vineri la DNA este deschis din 2020, în urma unor dezvăluiri făcute de Rise Project într-un articol despre achiziții de case și terenuri, în valoare de sute de mii de euro.

Potrivit Rise Project, Irina Tănase ar fi investit – în 2019 – peste 350.000 de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi. Achizițiile ar fi fost făcute înainte și după ce Liviu Dragnea a intrat la pușcărie, în mai 2019.

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, Irina Tănase ar fi cumpărat un apartament de 260.000  de euro situat aproape de Casa Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban, în județul Ilfov.

Pe 24 decembrie 2019, atunci când Irina Alexandra Tănase a cumpărat apartamentul, Liviu Dragnea se afla deja de șapte luni în spatele gratiilor, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a ieșit din penitenciar în iulie 2021, când judecătorii au decis că poate fi eliberat condiționat.

Apartamentul respectiv are 178 mp și un garaj de 47 de metri pătrați. Atașat are și un teren proprietate exclusivă de 250 mp și alți 50 mp în cotă indiviză. Locuința se află într-un ansamblu de două clădiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, într-un cartier de case din sectorul 4 al Capitalei.