Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, rupe tăcerea despre starea de sănătate a acestuia: „Se urmărește să i se facă ceva rău. Totul este la ordin”

Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, rupe tăcerea despre starea de sănătate a acestuia: „Se urmărește să i se facă ceva rău. Totul este la ordin”
Publicat: 22/12/2020, 22:10
Actualizat: 22/12/2020, 23:03

Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, continuă acuzele la adresa conducerii ANP, susținând că se intenționează transferul fostului lider PSD de la Penitenciarul Jilava la un penitenciar-spital din Ploiești sau Timișoara.

Irina Tănase a vorbit, în exclusivitate, la Antena 3, despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea. Logodnica lui Dragnea spune că lui Dragnea i se refuză transferul la Penitenciarul Jilava.

Irina Tănase: „În momentul în care un deținut are testul COVID pozitiv, el este transportat la un spital penitenciar COVID”

„Nu există nicio explicație. Starea lui este bună, este una stabilă, mai are o zi de carantină. Pe data de 23 ar trebui să fie transportat înapoi la Penitenciarul Rahova, însă se pare că în conducerea spitalului sau în modalitatea lor de organizare s-a hotărât că ar trebui să fie mutat la penitenciar la Ploiești sau la Timișoara pentru 10 zile.

Explicația pe care au dat-o a fost aceea că și dacă ar fi fost în stare de libertate după carantină ar fi obligat, după 10 zile, să poarte mască. El a purtat mască și până acum, a avut dezinfectant, a dezinfectat absolut tot în jurul lui, evident nu este asta o problemă.

Le-a spus și el că mutatul la alt penitenciar doar pentru că în afară se poartă măști nu este un argument valid și că îi încalcă drepturile și atunci cei de la Jilava au venit cu o soluție nemaiîntâlnită. Ca o paranteză, în cadrul procedurii lor pentru pacienții cu COVID din sistemul ANP, în momentul în care un deținut are testul COVID pozitiv, el este transportat la un spital penitenciar COVID, cum ar fi Jilava, este ținut timp de 14 zile și tratat, după care este întors la unitatea de unde a plecat, nu se mai face absolut niciun test.

Ei, în cazul lui Liviu lucrurile stau diferit”, a spus Irina Tănase, într-un interviu acordat Sabinei Iosub, pentru Antena 3.

Irina Tănase a spus că în ultima perioadă a primit avertismente de la multe persoane cunoscute care au trecut prin COVID ca Liviu Dragnea să aibă grijă ce medicamente i se vor administra pe perioada cât e tratat pentru infecția cu noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă, ANP face următoarele precizări, reiterate în data de 11.11.2020. Astfel, în comunicatul emis se precizează că „pentru creșterea capacității Penitenciarului Spital București-Jilava, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital.” „Monitorizare post-tratament presupune analizarea criteriului proximităţii faţă de penitenciarul care asigura executarea pedepsei privative de libertate.”

Precizare de presă ANP: 

„Având în vedere informațiile recent vehiculate în spațiul public, cu privire la procedura aplicată de sistemul administraţiei penitenciare în gestionarea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul populaţiei carcerale, precizăm:

Componenta de diagnosticare şi tratament în cazurile asociate actualului context epidemiologic este unitară şi nediscriminatorie, fiind asigurată în conformitate cu prevederile legale, în mod gratuit, pentru toate persoanele private de libertate. Posibilitatea solicitării unor servicii medicale contra cost este prevăzută de art. 71, alin. (6) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv de art. 145, alin. (1) din Ordinul nr.429/2012 privind asigurarea asistenţei medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi este independentă de conduita stabilită la nivel de sistem pentru parcursul terapeutic specific cazurilor confirmate COVID-19.

Referitor la aspectul monitorizării medicale a persoanelor care au beneficiat de tratament specific, timp de 14 zile, în penitenciar-spital, reiterăm informaţiile comunicate public în data de 11.11.2020:

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe plan național și evaluarea modalității optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARSCoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creșterea capacității PenitenciaruluiSpital București-Jilava, în urma analizei efectuate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 și a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital.”

Stabilirea unităţii de detenţie pentru perioada de monitorizare post-tratament presupune analizarea criteriului proximităţii faţă de penitenciarul care asigura executarea pedepsei privative de libertate, fiind vizat interesul superior al persoanelor condamnate.

În acelaşi registru, subliniem că nicio persoană privată de libertate pentru care Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură protocolul de tratament COVID-19 nu prezintă alterări ale stării de sănătate sau modificări de natură a necesita intervenţii medicale externe sistemului penitenciar”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...