Israelul se pregătește pentru cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID: ”Așa va fi viața noastră de acum înainte”

Israelul se pregătește pentru cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID: ”Așa va fi viața noastră de acum înainte”
Israelul se pregătește pentru cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID | Foto - Shutterstock
Publicat: 05/09/2021, 09:48
Actualizat: 05/09/2021, 09:49

Israelul a fost printre primele ţări ale lumii care au care au vaccinat populația cu a treia doză de vaccin anti-COVID, 2,5 milioane de israelieni aflându-se deja în această etapă.

Totuși, Salman Zarka  – coordonatorul luptei cu pandemia de coronavirus din Israel – declară că trebuie demarate pregătirile pentru a oferi populaţiei şi a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase ale virusului.

Paşaportul verde COVID-19, eliberat cetăţenilor vaccinaţi, oferă acces în restaurante şi baruri, numai că expiră la şase luni după ce unei persoane i se administrează a doua sau a treia doză, ceea ce aduce în discuție posibilitatea celei de-a patra doze de vaccin și chiar apariția altora, în timp.

”O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus”, a spus Zarka, şeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19.

Dozele de rapel speciale ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

”Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka, potrivit informațiilor transmise de Mediafax. Specialistul este de părere că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Oficialul israelian a declarat, anterior, că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei ”o dată pe an sau la cinci-şase luni”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult