Oamenii, aduși pe Pământ de pe o altă planetă?! Istoria omenirii este invăluită în mister, în proporție de 95%

Oamenii, aduși pe Pământ de pe o altă planetă?! Istoria omenirii este invăluită în mister, în proporție de 95%
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 24/06/2022, 15:22
Actualizat: 24/06/2022, 15:26

Aproximativ 95% din istoria omenirii este învăluită în mister, mai ales în ceea ce privește originea speciei umane, care pare să fie deschisă tuturor posibilităților, inclusiv aducerea de pe o altă planetă.

Mai mult, înainte de un anumit moment, mamiferele nu existau și viața exista doar în apă, nu și pe uscat. Înainte de acest moment, sexul nu evoluase și toate organismele erau pur și simplu unicelulare, ceea ce indică faptul că viața care a început pe Pământ și-a avut originea în altă parte în Univers, chiar înainte de formarea Pământului.

În general, oamenii de știință, cadrele universitare și unele religii au acceptat teoria conform căreia ființele umane sunt produsul a milioane de ani de evoluție, deși s-ar putea să nu fie de acord cu toate detaliile.

Fosilele indică faptul că homo sapiens există de 200.000 până la 300.000 de ani, picturile rupestre apărând pentru prima dată în urmă cu aproximativ 30.000 de ani, iar scrisul apărând abia acum 5.500 de ani.

Asta înseamnă că aproximativ 95% din istoria omenirii nu a fost înregistrată, ceea ce înseamnă că originile noastre sunt aproape complet învăluite în mister.

O explicație ar putea fi aceea că, pur și simplu, creierul nostru nu se dezvoltase suficient pentru a înțelege orice fel de mecanism de comunicare non-verbală sau că, în marea parte a acestui timp, nici măcar nu articulasem cuvinte pe care să le scriem.

Dar o altă teorie este că homo sapiens preistoric era de fapt mult mai avansat decât am putea presupune, deoarece unele picturi rupestre ar putea sugera chiar că strămoșii noștri au avut interacțiuni regulate cu extratereștrii.
Această teorie poartă numele de panspermie.

Viața exista doar în apă, nu și pe uscat

Înainte de un anumit moment, mamiferele nu existau, iar viața exista doar în apă, nu și pe uscat. Mai mult, sexul nu evoluase și toate organismele erau, pur și simplu, unicelulare.

Acest lucru ridică o posibilitate extraordinară: viața care a început pe Pământ și-a avut originea în altă parte în Univers, chiar înainte de formarea Pământului.

Nu numai că acest lucru este posibil, dar este posibil ca viața, așa cum a evoluat pe Pământ, să furnizeze acum semințele vieții în altă parte în galaxie și în Univers.

Această idee, cunoscută sub numele de panspermie, a fost cândva ridiculizată ca fiind pseudoștiință, dar acum a revenit ferm în curentul științific principal.

Ideea că Pământul s-a „născut” cu viață deja pe el ar putea fi cu reală. Acest scenariu interesant a fost explorat într-un studiu științific publicat de Forbes.

Teorie fără suficiente dovezi istorice sau științifice

Dacă ne luăm după filmul științifico-fantastic Prometheus din 2012, homo sapiens a fost de fapt creat de extratereștri și lăsat pe planeta Pământ pentru a se dezvolta și a se extinde, scrie alephnews.ro.

În ciuda faptului că nu este susținută de nicio dovadă științifică sau istorică, această ipoteză are totuși o gamă largă de adepți.

Cercetătorii au găsit dovezi că „planeta roșie” (Marte) a avut cândva oceane și râuri curgătoare și că ar fi putut găzdui viața.

  • Așadar, ar fi putut fi locul în care au apărut oamenii?!
  • În acest caz, cum ar fi putut o specie care era încă la sute de mii, dacă nu la milioane de ani distanță de inventarea primului său sistem primitiv de scriere, să călătorească prin spațiu pentru a ajunge pe Pământ?
  • Ar fi fost acest lucru posibil fără ajutorul tehnologiei extraterestre?
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult