Jandarmeria Capitalei, despre protestul de la Ministerul Sănătății: „Organizatorul a îndemnat participanţii să pătrundă în interiorul instituției”

Jandarmeria Capitalei, despre protestul de la Ministerul Sănătății: „Organizatorul a îndemnat participanţii să pătrundă în interiorul instituției”
Publicat: 17/08/2023, 17:39
Actualizat: 17/08/2023, 20:00

Jandarmeria Capitalei a transmis, joi, că organizatorul protestului AUR de la Ministerul Sănătăţii i-a îndemnat pe participanţi să blocheze accesul în instituţia publică și să pătrundă în interiorul acesteia. De asemenea, oamenii legii au precizat că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat legea, urmând ca acestea să fie sancţionate.

Manifestațiile au avut loc în timp ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, oferea clarificări suplimentare, la sediul instituției publice, despre proiectul privind Strategia Națională de Vaccinare.

„Organizatorul, alături de câţiva reprezentanţi ai acestuia, a îndemnat participanţii la adunarea publică să blocheze accesul în instituţia publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia.

Jandarmii, prin dispozitivele preventive de ordine publică, au oprit aceste demersuri şi i-au determinat pe participanţi să păstreze caracterul paşnic al manifestaţiei de protest”, a informat Jandarmeria Bucureşti.

De asemenea, oamenii legii au precizat că s-au făcut negocieri cu protestatarul care s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății, în încercarea de a-l determina să coboare.

„Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii şi, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranţă.

Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare”, a mai spus Jandarmeria Capitalei.

Ministrul Alexandru Rafila a dat asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și i-a acuzat pe liderii AUR de manipulare, precizând că „nu există cuvântul obligativitate în textul Strategiei”.

„În fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic. Cred că este o greșeală majoră care afectează interesul național și interesul populației acestei țări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea și care a făcut în așa fel încât foarte multe generații de oameni să beneficieze de vaccinare și de prevenire a bolilor infecțioase.

Cred că intoxicarea de care și pe care se bazează un partid politic care, așa cum spuneam, într-un mod absolut iresponsabil, atacă fundamentele sănătății publice din această țară, se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat”, a afirmat Alexandru Rafila.

Aproximativ 300 de persoane au participat la protestul organizat de AUR, unde mai multe persoane s-a strâns în faţa Ministerului Sănătății şi au strigat: „Rafila, demisia!”. Protestul din fața instituției a degenerat și s-a lăsat chiar cu violențe.

Mai mult, „stegarul dac”, un bărbat cunoscut pentru participarea regulată la diferite proteste, s-a urcat pe clădirea Ministerului. În imaginile distribuite de acesta pe Facebook, se poate vedea cum protestatarul încerca să intre peste ministrul Alexandru Rafila.

Sursa foto: Mediafax Foto


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Un protestatar s-a suit pe clădirea Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila îl acuză pe George Simion de dezinformare la protestul AUR

VIDEO | 1.000 de membri AUR strigă „demisia, Rafila”, în fața ministerului Sănătății. Alexandru Rafila spune că vaccinarea NU devine obligatorie

Alexandru Rafila, despre strategia națională de vaccinare: Vaccinarea NU este şi nu va deveni obligatorie

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Căt a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
12.000 lei amendă. S-a stabilit prin lege că e interzis pentru români. Nu poți renunța
Comoara din stația de autobuz. Descoperirea uluitoare valoarează milioane de euro
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Chris Martin, cea mai sexy vedetă vegetariană din lume
×