VIDEO | Un protestatar s-a suit pe clădirea Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila îl acuză pe George Simion de dezinformare la protestul AUR

Publicat: 17/08/2023, 15:27
Actualizat: 17/08/2023, 17:45

Alexandru Rafila a oferit astăzi la Ministerul Sănătății clarificări suplimentare în ceea ce privește proiectul privind Strategia Națională de Vaccinare. Între timp, unul dintre protestatari s-a urcat pe clădirea Ministerului. 

În condițiile în care în fața Ministerului Sănătății se desfășoară un protest organizat de AUR, la care participă aproximativ 300 de persoane, Alexandru Rafila oferă explicații suplimentare privind Strategia Națională de Vaccinare. Ministrul dă asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și îi acuză pe liderii AUR de manipulare: „Nu există cuvântul obligativitate în textul Strategiei”.

„În fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic. Cred că este o greșeală majoră care afectează interesul național și interesul populației acestei țări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea și care a făcut în așa fel încât foarte multe generații de oameni să beneficieze de vaccinare și de prevenire a bolilor infecțioase”, a transmis ministrul Rafila.

Totodată, ministrul Sănătății atrage atenția asupra pericolului unor astfel de manifestații și acuză partidul AUR de faptul că atacă fundamentele sănătății publice din România, o problemă de siguranță națională.

Cred că intoxicarea de care și pe care se bazează un partid politic care, așa cum spuneam, într-un mod absolut iresponsabil, atacă fundamentele sănătății publice din această țară, se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat, a transmis ministrul.

România, pe ultimul loc din Europa la vaccinurile tradiţionale

Miniistrul Rafila s-a declarat îngrijorat de situația României privind vaccinarea populației, spunând că suntem pe ultimele locuri din Europa, fapt îngrijorător pentru sănătatea generațiilor viitoare.

În ultimii 10-15 ani, scăderea acoperirii vaccinare în România a fost un element care este îngrijorător și a adus România dincolo de locul 100 în clasamentul mondial în ceea ce privește acoperirea vaccinală. (…) Suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Europa și lucrul acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm în mod evident copiii și generațiile viitoare, a transmis Ministrul.

„Stegarul dac” s-a suit pe cladirea Ministerului

Cunoscut pentru participarea regulată la diferite proteste, Cezar Cătălin Avrămuță s-a suit pe clădirea Ministerului. În imaginile distribuite de acesta pe Facebook, se poate vedea cum protestatarul încearcă să intre peste ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

George Simion se delimitează de acțiunile protestatarilor

Deși inițial a transmis live pe profilul său din fața Ministerului Sănătății, liderul AUR George Simion anunță într-o postare pe Facebook că protestatarii prezenți nu sunt membri AUR, dar merită să fie ascultați.

Amenzi date de Jandarmerie

Jandarmeria a amendat organizatorii evenimentului, deoarece au forțat intrarea în Minister. Conform comunicatului, „organizatorul, alături de câțiva reprezentanți ai acestuia, a îndemnat participanții la adunarea să blocheze accesul în instituția publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia”.

Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii şi, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranţă.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a anunțat că un bărbat suspectat că ar fi lovit un reprezentat mass-media a fost extras din mulțime și condus la secția de politie în vederea luării măsurilor legale.

Purtătorul de cuvânt al PNL reacționează

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor a publicat un mesaj pe Facebook după protestul organizat de AUR la Ministerul Sănătății. Acesta spune că asistăm la un „nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal”.

Sursa: Facebook/ Cezar Cătălin Avrămuță / George Simion / Ionuț Stroe

CITIȚI ȘI:

VIDEO | 1.000 de membri AUR strigă „demisia, Rafila”, în fața ministerului Sănătății. Alexandru Rafila spune că vaccinarea NU devine obligatorie

EXCLUSIV| Alexandru Rafila, despre forma actuală a Planului Național de Combatere a Cancerului: ”Făcut de neprofesioniști, de cineva care habar n-are”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească