UPDATE | Jill Biden a ajuns la București, după ce a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu. Care este programul primei doamne a SUA în țara noastră (VIDEO)

UPDATE | Jill Biden a ajuns la București, după ce a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu. Care este programul primei doamne a SUA în țara noastră (VIDEO)
Sursa: AP / Mediafax Foto
Publicat: 06/05/2022, 21:45
Actualizat: 07/05/2022, 10:54

Prima doamnă a Americii, Jill Biden, a sosit – vineri după-amiază – în Romania. Avionul Air Force 2, care o transportă pe soția președintelui american Joe Biden a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17:00. Jill Biden a coborât din avion și a dat mâna cu militarii care au întâmpinat-o. Ea s-a întâlnit cu militarii americani, după care s-a deplasat la București.

UPDATE ora 20:40 – Prima-doamnă a Statelor Unite a ajuns la București.

UPDATE ora 19:40 – Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu, așa cum procedase și soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia, relatează Digi 24.

Potrivit imaginilor postate pe contul oficial de Twitter al lui Jill Biden, care poartă mască și mănuși de plastic, își pune într-o casoletă mâncare de la o vitrină cu autoservire, în fața câtorva militari americani.

„Mâncarea înseamnă dragoste”, este comentariul de pe rețeaua de socializare.

Știrea inițială:

Jill Biden se va întâlni, sâmbătă, cu reprezentanți ai Guvernului României și ai Ambasadei SUA la București, precum și cu cei implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților. Din România, soția președintului american va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia.

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să plece de acasă din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane și-mi voi exprima recunoștința pentru ajutorul oferit țărilor vecine și organizațiilor umanitare”, a scris Jill Biden pe Twitter.

„Ziua mamei” (la care se referă Jill Biden) este sărbătorită în lume, anual, în a doua duminică a lunii mai. Astfel, aproximativ 70 de state au o dată comună pentru această sărbătoare: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice și statele din America de Sud.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin din partea unor oficiali importanți ai SUA pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Și fiica soților Biden, Ashley (40 de ani), ar fi trebuit să o însoțească pe mama sa în Europa, dar a renunțat la vizită pentru că a avut contact apropiat cu o persoană testată pozitivă la COVID-19, a anunțat Casa Albă, prin intermediul unui comunicat. Ashley a fost testată negativ la noul coronavirus, potrivit comunicatului, citat de Agerpres.

„Cu toate acestea, la recomandarea medicului său și dintr-un exces de precauție, ea nu va călători cu mama în Europa”, mai precizează Administrația de la Casa Albă.

VIDEO – Twitter

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult