UPDATE | Jill Biden a ajuns la București, după ce a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu. Care este programul primei doamne a SUA în țara noastră (VIDEO)

UPDATE | Jill Biden a ajuns la București, după ce a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu. Care este programul primei doamne a SUA în țara noastră (VIDEO)
Sursa: AP / Mediafax Foto
Publicat: 06/05/2022, 21:45
Actualizat: 07/05/2022, 10:54

Prima doamnă a Americii, Jill Biden, a sosit – vineri după-amiază – în Romania. Avionul Air Force 2, care o transportă pe soția președintelui american Joe Biden a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17:00. Jill Biden a coborât din avion și a dat mâna cu militarii care au întâmpinat-o. Ea s-a întâlnit cu militarii americani, după care s-a deplasat la București.

UPDATE ora 20:40 – Prima-doamnă a Statelor Unite a ajuns la București.

UPDATE ora 19:40 – Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu, așa cum procedase și soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia, relatează Digi 24.

Potrivit imaginilor postate pe contul oficial de Twitter al lui Jill Biden, care poartă mască și mănuși de plastic, își pune într-o casoletă mâncare de la o vitrină cu autoservire, în fața câtorva militari americani.

„Mâncarea înseamnă dragoste”, este comentariul de pe rețeaua de socializare.

Știrea inițială:

Jill Biden se va întâlni, sâmbătă, cu reprezentanți ai Guvernului României și ai Ambasadei SUA la București, precum și cu cei implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților. Din România, soția președintului american va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia.

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să plece de acasă din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane și-mi voi exprima recunoștința pentru ajutorul oferit țărilor vecine și organizațiilor umanitare”, a scris Jill Biden pe Twitter.

„Ziua mamei” (la care se referă Jill Biden) este sărbătorită în lume, anual, în a doua duminică a lunii mai. Astfel, aproximativ 70 de state au o dată comună pentru această sărbătoare: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice și statele din America de Sud.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin din partea unor oficiali importanți ai SUA pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Și fiica soților Biden, Ashley (40 de ani), ar fi trebuit să o însoțească pe mama sa în Europa, dar a renunțat la vizită pentru că a avut contact apropiat cu o persoană testată pozitivă la COVID-19, a anunțat Casa Albă, prin intermediul unui comunicat. Ashley a fost testată negativ la noul coronavirus, potrivit comunicatului, citat de Agerpres.

„Cu toate acestea, la recomandarea medicului său și dintr-un exces de precauție, ea nu va călători cu mama în Europa”, mai precizează Administrația de la Casa Albă.

VIDEO – Twitter

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mielul de Paște, „o pasăre rară”. Puțini români își vor permite
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare