Jim Steinman, cel care a compus pentru Meat Loaf, Celine Dion și Bonnie Tyler, a murit la 73 de ani

Jim Steinman, cel care a compus pentru Meat Loaf, Celine Dion și Bonnie Tyler, a murit la 73 de ani
Jim Steinman, cel care a compus pentru Meat Loaf, Celine Dion și Bonnie Tyler, a murit la 73 de ani / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 21/04/2021, 10:00

Jim Steinman, celebrul compozitor care a compus hituri precum „Bat Out Of Hell” și „Total Eclipse Of The Heart”, a murit la 73 de ani.

Jim Steinman a devenit celebru după ce a compus pentru rockerul Meat Loaf, scrie BBC.

Albumul „Bat Out Of Hell”, din 1977, care conține hituri precum „You Took The Words Right Out Of My Mouth” și „Two Out Of Three Ain’t Bad”, este unul din cele mai bine vândute din toate timpurile, cu peste 50 milioane de copii în toată lumea.

În 1993, Steinman a dat din nou lovitura, cu Meat Loaf și piesa „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”.

Ulterior, Steinman a câștigat un Grammy pentru Albumul Anului, pentru „Falling Into You”, al lui Celine Dion.

„Nu există un alt compozitor ca el”, spunea Meat Loaf despre Steinman în 2012, când acesta a fost înscris în Hall Of Fame-ul Compozitorilor.

Compozitorul a mai lucrat la materiale de succes, precum „Holding Out For A Hero” – Bonnie Tyler și „Ringer For Love” – duet Cher / Meat Loaf.

Cine a fost Jim Steinman

Steinman s-a născut la New York și a debutat cu un musical în 1968.

A realizat apoi un musical original, „The Dream Machine”, descris drept „o poveste rock de trei ore cu foarte multă nuditate”.

În ciuda succesului avut cu Meat Loaf, Steinman a susținut mereu că piesa sa numărul unu este „Total Eclipse Of The Heart”, interpretată de celebra Bonnie Tyler.

De-a lungul anilor, Steinman s-a certat cu Meat Loaf, ajungând deseori la tribunal, dar aceștia s-au împăcat mereu. Ultima oară au lucrat la albumul „Braver Than We Are” din 2016.

Bonnie Tyler, „devastată” de vestea morții lui Steinman

Bonnie Tyler a vorbit despre Steinman, după trecerea acestuia în neființă, simțindu-se „de-a dreptul devastată” de această veste. „Dincolo de muzică, a fost o persoană amuzantă, altruistă, blândă și empatică. Lumea este un loc mai bun datorită muzicii lui și un loc mai rău după dispariția sa”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult