Judecătoarea Adriana Stoicescu, după ce Klaus Iohannis a solicitat ministrului Justiței să explice clasarea dosarului ”10 august”: ”Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili”

Judecătoarea Adriana Stoicescu, după ce Klaus Iohannis a solicitat ministrului Justiței să explice clasarea dosarului ”10 august”: ”Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili”
Judecătoarea Adriana Stoicescu, după ce Klaus Iohannis a solicitat ministrului Justiței să explice clasarea dosarului ”10 august”: ”Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili”
Publicat: 04/03/2021, 16:50
Actualizat: 06/04/2021, 14:24

Judecătoarea Adriana Stoicescu a reacționat, dur, în mediul online, după ce președintele Klaus Iohannis i-a solicitat lui Stelian Ion, ministrul Justiției, explicații în legătură cu toți factorii care au dus la clasarea dosarului ”10 august”.

Potrivit Adrianei Stoicescu – președintele Judecătoriei Timiș -, o astfel de intervenție – alăturată tuturor celorlalte care au contestat/criticat această decizie a Tribunalului București – demonstrează, încă o dată, că există ”dispreț față de judecători” și este pentru prima oară când ”puterea judecătorească” din România este călcată, practic, în picioare.

”Nimeni, niciodată nu a arătat atâta dispreț fata de judecători. Nimeni, niciodată nu și-a permis să se urce cu bocancii pe puterea judecătorească. Nimeni, niciodată nu a arătat atât de clar că pur și simplu nu dă doi bani pe lege și Constituție, pe ideea de stat de drept. Am ajuns să fim tratați că niște infractori. Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili, mânați de ură și dornici să devină stăpânii absoluți. Să vă fie rușine!”, a notat, pe pagina de socializare, judecătoarea Adriana Stoicescu.

Klaus Iohannis: ”Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență”

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat explicații ministrului Justiției, Stelian Ion, după clasarea dosarului ”10 august” – ”Protestul Diasporei”.

Pe pagina sa de socializare, Klaus Iohannis a menționat că toți cei ”responsabili” trebuie ”să răspundă”, iar Stelian Ion ar trebui să explice public ”de urgență”, cum s-a ajuns în această ”situație”.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă” , a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Secția pentru judecători a CSM: ”A fost depăşită orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare”

De altfel, și Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avut o reacție fermă după ce alianța USR-PLUS, de pildă, a făcut public un comunicat referitor la soluția pronunțată de Tribunalul București în dosarul ”10 august”.

”Astfel, prin folosirea unor termeni şi a unor construcţii lingvistice de genul „decizia de astăzi a Tribunalului Bucureşti este una foarte tristă pentru democraţia românească”, „un nou dosar închis fără să fi fost instrumentate toate probele”, „nu putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic”, „o mare ruşine pentru justiţia din România”, „imaginea unei ţări abandonate, unde justiţia nu funcţionează, unde justiţia umblă cu capul spart” a fost depăşită orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare, afirmaţiile menţionate în cuprinsul acestor poziţii având potenţial de a insufla ideea că o soluţie care nu răspunde aşteptărilor unui partid politic atacă democraţia”, precizează Secția pentru judecători a CSM în comunicatul care poate citit, integral, AICI.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului