Judecătorul Horia Șelaru, fost procuror și consilier al Codruței Kovesi, se pensionează pe 1 februarie 2021. Valul de pensionări de la instanțe continuă (LISTA)

Judecătorul Horia Șelaru, fost procuror și consilier al Codruței Kovesi, se pensionează pe 1 februarie 2021. Valul de pensionări de la instanțe continuă (LISTA)
Judecătorul Horia Șelaru, fost procuror și consilier al Codruței Kovesi, se pensionează pe 1 februarie 2021. Valul de pensionări de la instanțe continuă (LISTA)

Val de pensionări în instanțe, începând cu 1 februarie 2021. Consiliul Suprem al Magistraturii va înainta către președintele Klaus Iohannis cererile de pensionare a nu mai puțin de 45 de judecători. Inițial, 49 de magistrați ceruseră pensionarea, numai că o judecătoare s-a răzgândit, în ultimul moment, o cerere de pensionare a fost suspendată, iar două amânate.

La 1 februarie 2021 va ieși la pensie și judecătorul ÎCCJ Horia Șelaru, fost procuror și consilier al Laurei Codruța Kovesi, atunci când acestea deținea funcția de procuror general al României. Horia Șelaru, procuror, a trecut direct în funcția de judecător de Înaltă Curte.

El a fost, de altfel, și membru ales în Biroul Electoral Central care a tranșat scandalul alegerii Clotildei Armand ca primar la Sectorul 1 al Capitalei, scandal în urma căruia este deschis un dosar la SIIJ privind acuzația de ”fraudă electorală”.

Printre cei 45 de magistrați care urmează să iasă la pensie, începând cu prima zi a lunii februarie, se află și judecătoarea ÎCCJ Simona Neniță.

Minuta Secției pentru judecători a CSM

“Sectia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerilor privind: 

NOTĂ: (Unanimitatea voturilor valabil exprimate; la pct. 32 si 43: 9 Da, 1 Nul)

 1. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului SELARU VALENTIN-HORIA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 2. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei NENITA SIMONA CRISTINA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ANDRIES CATRINEL GIANINA, judecator la Curtea de Apel Suceava.
 4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei POIANA CIPRIANA MIHAELA, judecator la Curtea de Apel Iasi.
 5. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei RADULESCU ANGELA, judecator la Curtea de Apel Craiova.
 6. Eliberarea eliberare din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.04.2021, a domnului DANIEL CRISTIAN URSULESCU, judecator la Curtea de Apel Targu Mures.
 7. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei COSTEA MONICA MIOARA, judecator la Curtea de Apel Constanta.
 8. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2021, a doamnei PETROVICI MARINELA DANIELA, judecator la Curtea de Apel Constanta.
 9. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei PETROVICI CRISTINA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.
 10. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2021, a doamnei GROZESCU AURELIA-MIHAELA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.
 11. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GEORGESCU MARINELA, judecator la Tribunalul Olt.
 12. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecatorDINESCU ANDREEA ANGELICA, vicepresedinte al Tribunalului Sibiu.
 13. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei LUCA SOFIA, judecator la Tribunalul Iasi.
 14. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator PREOTEASA CARMEN-DANIELA, presedinte al Sectiei pentru conflicte de munca si asigurari sociale din cadrul Tribunalului Dolj.
 15. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei NEDELCU MANUELA, judecator la Tribunalul Dolj.
 16. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator GAVRILA MARIANA-ELENA, presedinte al Tribunalului Dolj.
 17. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ILIE MELANIA, judecator la Tribunalul Dolj.
 18. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CLAUDIA-TITELA ALBEANU, judecator la Tribunalul Bucuresti.
 19. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei UDREA LUMINITA LAURA, judecator la Tribunalul Dolj.
 20. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MACAMETE ELENA CAMELIA, presedintele Sectiei penale din cadrul Tribunalului Dolj.
 21. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SPIRIDON DOINA LILIANA, judecator la Tribunalul Dolj.
 22. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MARUSCIAC LELIA, judecator la Tribunalul Dolj.
 23. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamneiSORBALA RUSLANA, judecator la Tribunalul Dolj.
 24. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CAPITANESCU NICOLETA-IULIANA, judecator la Tribunalul Arges.
 25. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamneiZITA KISS, judecator la Tribunalul Satu Mare.
 26. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 05.03.2021, a doamnei ELENA BOCA, judecator cu grad de curte de apel la Tribunalul Sibiu.
 27. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a domnului CONSTANTINESCU BOGDAN FLORIN, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Valcea.
 28. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 08.02.2021, a doamnei MARINESCU SIMONA LUCIA, judecator la Tribunalul Dolj.
 29. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ROTARU CARMEN, judecator la Tribunalul Dolj.
 30. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei CASIAN IULIA, judecator la Tribunalul Constanta.
 31. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei MAIDANUC VIOLETA, judecator la Tribunalul Teleorman.
 32. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului ACHIMESCU VICTOR STEFAN, judecator la Tribunalul Ilfov.
 33. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei judecator MUSAT MIHAELA SIMONA, judecator la Tribunalul Ialomita.
 34. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei judecator MUSAT VIORICA, presedinte al Tribunalului Ialomita.
 35. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei TANASESCU DANIELA ILEANA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bucuresti.
 36. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 08.02.2021, a doamnei MINDRU MAGDALENA, judecator la Tribunalul Galati.
 37. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 03.02.2021, a doamnei CONDROVICI LILIANA, judecator la Tribunalul Suceava.
 38. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei BACIU VALENTINA, judecator la Tribunalul Neamt, detasata in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
 39. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CORBU MIHAELA, judecator la Judecatoria Focsani.
 40. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului VADEANU FLORIN, judecator la Judecatoria Sibiu.
 41. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MIHAIESCU JACLY, judecator la Judecatoria Campina.
 42. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BISCA ELENA DANIELA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Arad.
 43. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului SORIN VICTOR CHIRIAC, judecator la Judecatoria Oradea.
 44. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei SOTINGEANU LUCIAjudecator la Judecatoria Targoviste.
 45. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei TUGLUI CORINA ANCA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Ramnicu Valcea.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărat (unanimitate)

 1. Amanarea analizarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei judecator TANASE GABRIELA, presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Calarasi.
 2. Amanarea analizarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a domnului CAPITANESCU CRISTIAN, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Pitesti.
 3. Suspendarea analizarii cererii de pensionare a doamnei CHIRILA CARMEN ELENA, judecator la Tribunalul Neamt, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare.
 4. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renuntarea la cererea de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei judecator IORDACHE CORNELIA, presedinte al Tribunalului Calarasi, se arată în minuta CSM.
Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. „NICIODATĂ nu o să pun gura pe...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Sărbătoarea MARE de care românii nici nu știu. E chiar astăzi, ce lucruri le sunt...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Lidera AUR Bistrița-Năsăud, arestată într-un dosar de proxenetism: „Nu credeam sincer că în „România” cineva...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat. Toţi bărbaţii...
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
Vremea martie 2021. Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul lunii, acum e clar
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Coronavirus face ravagaii. Varianta africană a apărut în România
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide