Kalush Orchestra, de pe scena Eurovision direct la război. Solistul Oleg Psiuk a plecat pe front

Kalush Orchestra, de pe scena Eurovision direct la război. Solistul Oleg Psiuk a plecat pe front
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16/05/2022, 08:01

Componenții trupei Kalush Orchestra vor reveni în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei ruse.

Oleg Psiuk, solistul trupei rap care a câștigat Eurovision 2022, a fost fotografiat în timp ce-și săruta iubita, în fața unui hotel. Ulterior, acesta a urcat într-un taxi.

Trupa formată din șase băieți a câștigat concursul Eurovision de la Torino, Italia, cu melodia „Stefania”, adunând 631 de puncte.

Totuși, artiștii sunt acum nevoiți să revină în Ucraina, pentru a respecta legea potrivit căreia bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

EUROVISION. TVR acuză EBU că a schimbat votul juriului din România și a dat punctaj maxim Ucrainei în locul Moldovei
Sursa foto: Profimedia

Psiuk, chemat pe front

Ei vor lupta împotriva armatei ruse. Psiuk a povestit pentru Rolling Stone cum a fost chemat „la arme”, la doar două zile după ce a reprezentat Ucraina la Eurovision.

Acesta a explicat cum un soldat a urlat la el: „Bine, mai întâi trebuie să semnezi acest formular, prin care armata ucraineană nu își asumă responsabilitatea, în caz că mori pe front”.

Într-un interviu pentru AP, oferit în martie, rapper-ul Psiuk a spus că a înființat o organizație umanitară care folosește social media pentru a-i ajuta cu transport și adăpost pe ucrainenii afectați de război.

Cântărețul a adăugat că trupa sa „face tot posibilul pentru a-și ajuta țara”.

El l-a lăudat pe dansatorul trupei, Slavik Hnatenko, care a decis să pună mâna pe armă și să lupte cu rușii la periferia Kievului.

Membrii trupei provin din toate colțurile Ucrainei și au fost implicați în război încă din 24 februarie, ziua invaziei ruse.

La scurt timp după câștigarea Eurovision 2022, trupa a strigat „Glorie Ucrainei!” pe scena de la Torino.

„Vă mulțumim că susțineți Ucraina. Această victorie este a fiecărui ucrainean în parte. Slava Ukraini”.

„Stefania” este piesa scrisă de Psiuk ca un omagiu pentru mama sa, dar, odată cu războiul, a devenit un imn al țării invadate de Putin.

„O să găsesc mereu drumul spre casă, chiar dacă drumurile sunt distruse”, este unul din versurile melodiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a primis că va organiza Eurovision 2023 în Mariupol, în ciuda faptului că orașul este acum devastat de ruși.

La câteva ore de la câștigarea trofeului Eurovision, trupa a lansat un videoclip pentru „Stefania”, cu imagini ale ororilor războiului din Ucraina.

„Bombardați Eurovisionul”

Concursul Eurovision a fost „umbrit” de declarațiile susținătorilor lui Putin.

Într-un comentariu ridicol, jurnalista rusă Yuliya Vityazeva a sugerat că armata rusă ar trebui să bombardeze Arena Olimpică Pala, unde se desfășoară evenimentul, cu o rachetă.

Aceasta a scris: „Bombardați-i cu o rachetă Satan”.

RS-28 Sarmat, alias „Satan 2”, poate parcurge o distanță de 16.000 km, având 15 focoase nucleare și poate distruge întreaga Marea Britanie, după un singur atac.

Putin s-a lăudat recent că racheta apocaliptică poate „distruge orice apărare”.

Armata rusă a folosit bombe inscripționate cu mesaje precum „Kalush, voi ați cerut-o”, „ajutați Mariupol”, „ajutați Azovstal acum”, după victoria ucrainenilor la Eurovision, scrie The Sun.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase