Kasparov: Magnus Carlsen a dominat lumea șahului timp de un deceniu. Orice listă ai face, e în top cinci în orice fel de combinație

Kasparov: Magnus Carlsen a dominat lumea șahului timp de un deceniu. Orice listă ai face, e în top cinci în orice fel de combinație
Norvegianul Magnus Carlsen, în top 5 al celor mai buni jucători de șah ai tuturor timpurilor
Publicat: 08/05/2022, 18:28

Garry Kasparov a afirmat pentru ProSport că Magnus Carlsen (31 ani), campion mondial la șah, este în top cinci all-time, dar nu poate discuta despre norvegian ca fiind cel mai bun jucător din toate timpurile.

Magnus Carlsen are cinci titluri de campion mondial, dar în luna februarie a acestui an a pierdut în fața lui Rameshbabu Praggnanandhaa, un tânăr de doar 16 ani. Nordicul a mai fost învins și de indienii Viswanathan Anand şi Pentala Harikrishna, dar Praggnanandhaa este cel mai tânăr.

Norvegianul a câştigat al cincilea său titlu mondial în luna decembrie, după ce l-a învins pe rusul Ian Nepomniachtchi, cel care acum s-a impus în fața lui Alireza Firouzja în runda a doua a etapei Superbet Chess Classic Romania 2022.

Garry Kasparov l-a antrenat timp de un an pe Magnus Carlsen. Norvegianul preciza că legendarul Kasparov e cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Azerul de 59 de ani a fost numărul unu în lumea șahului timp de 21 de ani.

„Magnus Carlsen a avut o carieră spectaculoasă, a dominat lumea șahului timp de un deceniu. Crede-mă…să domini timp de un deceniu e foarte mult, în special în Secolul XXI. Cu siguranță îl putem considera unul dintre cei mai mari jucători. Sunt sceptic pentru a vorbi despre el ca despre cel mai mare jucător, dar pe orice listă ai face, Magnus e în top cinci în orice fel de combinație” a declarat Garry Kasparov pentru ProSport.

Magnus Carlsen e născut la data de 30 noiembrie 1990, este mare maestru și de cinci ori campion mondial de șah. De asemenea, este de trei ori campion mondial de șah rapid și de cinci ori campion mondial de șah Blitz.