Kassym-Jomart Tokayev a depus jurământul ca președinte al Kazahstanului: ”Este o mare onoare și o responsabilitate extraordinară să conduc țara cu sprijinul poporului”

Kassym-Jomart Tokayev a depus jurământul ca președinte al Kazahstanului: ”Este o mare onoare și o responsabilitate extraordinară să conduc țara cu sprijinul poporului”
Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului
Publicat: 29/11/2022, 12:38
Actualizat: 29/11/2022, 12:40

Kassym-Jomart Tokayev a depus jurământul în fața poporului kazah, asumându-și funcția de președinte în timpul învestirii sale care s-a desfășurat la Palatul Independenței din Astana, pe data de 26 noiembrie. 

Tokayev a câștigat alegerile prezidențiale cu 81,31% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Comisiei Electorale Centrale care au fost anunțate pe 22 noiembrie.

Președintele a subliniat, încă o dată, că va implementa toate reformele inițiate care vizează reînnoirea ramurilor guvernamentale și construirea unui nou Kazahstan, cu instituții cu adevărat democratice.

”Kazahstanul a intrat într-o nouă eră a dezvoltării sale. Reformele la scară largă servesc drept bază pentru schimbări fundamentale. Reforma constituțională a fost implementată. Toate sferele afacerilor statului au fost actualizate cuprinzător”, a transmis Tokayev în discursul său de învestire.

Următorul obiectiv comun, potrivit președintelui Republicii Kazahstan, este de a construi un Kazahstan drept și echitabil ”unde prevalează statul de drept” și unde ”ordinea este menținută, iar drepturile cetățenilor sunt recunoscute în mod corespunzător”.

O renovare radicală a tuturor ramurilor puterii

Potrivit lui Kassym-Jomart Tokayev, alegerile prezidențiale au deschis un nou sezon politic și urmează să aibă loc o renovare radicală a tuturor ramurilor puterii. Avem mult de lucru pentru a transforma societatea și a transforma Kazahstanul într-o țară dezvoltată, cu instituții cu adevărat democratice”, a spus președintele.

Tokaev a promis că politica de stat va acoperi toate sferele vieții, de la educație până la industrializare. „Baza creșterii economice pe termen lung a țării noastre va fi noile tehnologii, productivitatea ridicată a muncii și inițiativa creativă a cetățenilor”, a spus el.

Președintele a subliniat că țara se va baza pe oamenii muncii, considerându-i pe aceștia ”eroi autentici care se trezesc dimineața devreme în sate, lucrează la o mașină în fabrică, conduc mașinile transportului public, stau la comenzile avioanelor sau poartă uniformă de protecție de salvamar”.

”Într-un Kazahstan Just, o persoană muncitoare ar trebui să se bucure de o onoare deosebită. Este foarte important să ridicăm și mai sus statutul profesorilor, medicilor, ofițerilor de drept, salvamarii, muncitorilor și țăranilor. Ei trebuie să devină cei mai respectați cetățeni ai țării”, a mai spus Kassym-Jomart Tokayev.

”Rezultatele alegerilor, un sprijin pentru platforma mea politică și un mandat de încredere”

Președintele Kazahstanului a subliniat că alegerile prezidențiale au fost desfășurate într-un mod corect și deschis, stabilind un nou standard de deschidere și transparență a procesului electoral în Kazahstan.

”Consider rezultatele alegerilor ca un sprijin pentru platforma mea politică și un mandat de încredere pentru implementarea planurilor pentru perioada următoare. Este o mare onoare și o responsabilitate extraordinară să conduc țara cu sprijinul poporului”, a spus Kassym-Jomart Tokayev, potrivit The Astana Times.

”Ultimele alegeri prezidențiale au fost un act cu adevărat patriotic. Alegerile au confirmat preocuparea sinceră a cetățenilor pentru soarta țării lor. Ele au devenit o întruchipare a triumfului noțiunii de dreptate, triumful voinței poporului și începutul unei reînnoiri profunde a națiunii noastre. Au demonstrat un nivel înalt de cultură politică și maturitate a societății noastre”

Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului

”Kazahstanul continuă să implementeze o politică externă echilibrată și constructivă”

Președintele și-a afirmat angajamentul de a construi o cooperare internațională reciproc avantajoasă, inclusiv atragerea investițiilor străine directe.

”Kazahstanul continuă să implementeze o politică externă echilibrată și constructivă pentru a proteja interesele naționale. Cooperarea reciproc avantajoasă și parteneriatul strategic cu țările vecine – Rusia, China și țările frate din Asia Centrală, cu parteneri în alianțe de integrare – este prioritatea noastră”, a spus șeful statului kazah.

Kassym-Jomart Tokayev și-a confirmat, de asemenea, voința de a continua cooperarea cu Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, statele din Asia, Orientul Mijlociu și Transcaucazia, precum și angajamentul Kazahstanului de a respecta dreptul internațional și Carta Națiunilor Unite.

Prevederea oportunităților de afaceri nerestricționate și construirea de parteneriate între stat și întreprinderi a fost, de asemenea, citată de Tokayev ca o prioritate de vârf. El a subliniat importanța statului de drept în acest sens.

”Construirea unei economii de piață echitabile, protejarea proprietății private, dezvoltarea concurenței și eliminarea corupției sunt imposibile fără un adevărat stat de drept. Prin urmare, egalitatea tuturor în fața legii este o condiție cheie pentru progresul pe termen lung al statului nostru”, a mai precizat, în discursul prilejuit de depunerea jurământului, Kassym-Jomart Tokayev.

Tags:
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?