Klaus Iohannis a promulgat legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Klaus Iohannis a promulgat legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Klaus Iohannis a promulgat legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor / Sursă FOTO: Administrația Prezidențială
Publicat: 24/02/2021, 10:46
Actualizat: 24/02/2021, 10:51

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind eliminarea pensiilor speciale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor”, anunță Administrația Prezidențială, citată de Mediafax.

Deputaţii şi senatorii votaseră pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind iniţiat de PSD.

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru” şi niciun vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală

„Dincolo de populism, ar trebui să purtăm o discuţie cu argumente raţionale. Ce doreşte să facă statul român cu anumite categorii profesionale, care sunt în serviciul public, au nişte restricţii, incompatibilităţi foarte serioase, cum sunt magistraţii, judecătorii şi procurorii, cum sunt militarii, indiferent dacă vorbim de armată sau de alte structuri, cum sunt politicienii, parlamentarii, primarii, care în timpul mandatului nu au voie să facă anumite lucruri şi e bine să fie aşa. Şi atunci, trebuie o discuţie foarte serioasă şi să lăsăm populismul la o parte”, a spus vicepremierul la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

„Ori mergem pe contributivitate pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi, ori, dacă statul român decide că sunt anumite domenii unde după serviciul public, luând în considerare toate restricţiile, dai peste contributivitate o anumită limită, atunci asta se poate discuta. În majoritatea statelor din lumea civilizată aşa se întâmplă”, a adăugat Kelemen.

„Suntem vinovați cu toții”

Ce s-a întâmplat? Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală. Şi aici suntem vinovaţi cu toţii, cei care am intrat mai târziu în politică, cei care au făcut politică de la bun început”, a spus vicepremierul.

„Eu susţin o dezbatere raţională. Încerc să fiu în această coaliţie şi nu numai, în Parlament, vocea raţiunii şi să spun: haideţi să tratăm pe toţi cetăţenii egal”, a încheiat Kelemen Hunor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase