Klaus Iohannis, discuții cu LIDERII EUROPENI înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European

Klaus Iohannis, discuții cu LIDERII EUROPENI înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European
Foto: Facebook Administrația Prezidențială a României
Publicat: 07/02/2023, 17:11
Actualizat: 07/02/2023, 19:24

Klaus Iohannis a participat la videoconferinţa cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European care va avea loc la finalul săptămânii la Bruxelles.

”Reuniunea din această săptămână a Consiliului European va aborda aspecte importante pentru UE. În cadrul reuniunii pregătitoare de astăzi, găzduită de preşedintele Consiliului European, ne-am axat pe sprijinul acordat Ucrainei pe toate dimensiunile, pe consolidarea competitivităţii economiei Uniunii Europene şi pe punerea în aplicare a unor măsuri concrete de combatere a migraţiei ilegale” , a scris şeful statului, marţi, pe Twitter, informația fiind postată și pe pagina de Facebook Administrația Prezidențială a României.

Consiliul European se va reuni la Bruxelles într-un summit extraordinar pentru a discuta despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia economică din UE şi migraţie, potrivit Agerpres.

Consiliul European se va reuni la Bruxelles pentru un summit pentru a discuta despre Ucraina, Rusia, economie și migrație.

Liderii UE vor discuta evoluțiile recente în ceea ce privește războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și sprijinul continuu al UE pentru Ucraina. UE și statele sale membre sunt unite în sprijinul lor ferm pentru Ucraina și poporul ucrainean și, până în prezent, au oferit asistență Ucrainei în valoare de 50 de miliarde EUR.

Această reuniune a Consiliului European are loc după cel de al 24-lea summit UE-Ucraina din 3 februarie. Acesta a fost primul summit care a avut loc după izbucnirea războiului din Rusia și de când UE a acordat Ucrainei statutul de țară candidată în iunie 2022. Summitul s-a axat pe:

  • integrarea europeană a Ucrainei și procesul de aderare;
  • răspunsul UE la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei;
  • securitatea alimentară mondială, potrivit consilium.europa.eu.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase