Președintele Klaus Iohannis, la Forumul Mondial al Tineretului: Guvernul României pregătește o nouă Strategie Națională pentru Tineret 2022-2027

Președintele Klaus Iohannis, la Forumul Mondial al Tineretului: Guvernul României pregătește o nouă Strategie Națională pentru Tineret 2022-2027
Președintele Klaus Iohannis / Sursa: Administrația Prezidențială
Publicat: 10/01/2022, 18:10
Actualizat: 10/01/2022, 18:11

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, în mesajul transmis în limba engleză la cea de-a patra ediție a Forumului Mondial al Tineretului că Guvernul României pregătește o nouă Strategie Națională pentru Tineret 2022-2027.

Aceasta va fi axată pe emancipare a tinerilor, educație, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor și participarea activă a acestora la viața economică, socială, culturală și politică.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră la acest eveniment important. Forumul Mondial al Tineretului a devenit un element important al mișcării internaționale de tineret, oferind tinerilor o platformă importantă de implicare civică, în condițiile în care generațiile tinere, ca și noi toți, se confruntă cu consecințele pandemiei. Auzim adesea că tineretul reprezintă viitorul nostru. Trebuie să înțelegem pe deplin rolul esențial al tinerelor generații în modelarea dezvoltării societăților noastre și în găsirea de soluții la provocările actuale”, a declarat șeful statului român, într-un mesaj video în limba engleză.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a anunțat și elaborarea unei noi Strategii Naționale pentru Tineret, potrivit B1 TV.

„Pentru a face față acestor provocări, Guvernul României pregătește o nouă Strategie Națională pentru Tineret 2022-2027, axată pe emanciparea tinerilor, educație, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor și participarea activă a acestora la viața economică, socială, culturală și politică. De asemenea, România a susținut Strategia Uniunii Europene pentru Tineret 2019-2027 și participarea activă a tinerilor la Conferința privind Viitorul Europei, având ca puncte de plecare teme prioritare pe care tinerii doresc ca Uniunea Europeană să se concentreze, și anume: (1) educația și competențele, în principal competențele digitale, (2) protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, (3) ocuparea forței de muncă și (4) gestionarea migrației”, a mai spus Președintele României.

Klaus Iohannis a mai afirmat că România își va aduce contribuția și la Anul European al Tineretului 2022, cu proiecte concrete și dezbateri publice menite să le ofere tinerilor o perspectivă post-pandemică atât de necesară.

„Doresc să subliniez rolul major al tinerilor în eforturile de construire și menținere a păcii, ca un drept și un imperativ democratic menite să facă societățile noastre mai incluzive. România apreciază reziliența tinerilor în înfruntarea conflictelor și a violenței. Tinerii luptă pentru pace și ar trebui să li se ofere oportunități semnificative de a juca un rol în acest domeniu. Acest lucru necesită sisteme politice incluzive, educație de calitate la nivel primar, secundar și terțiar, inclusiv în adăposturile pentru refugiați și strămutați, precum și oportunități de angajare demne”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
PERCHEZIȚII! INDIVID PRINS în FLAGRANT punând în circulație EURO FALȘI. VIDEO
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
SE DAU BANI! Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc. Decizia luată de Guvern
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...