Kremlinul spune NU negocierilor de pace cu Ucraina. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin: „Nu există niciun motiv în prezent”

Kremlinul spune NU negocierilor de pace cu Ucraina. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin: „Nu există niciun motiv în prezent”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin
Publicat: 21/12/2023, 09:58
Actualizat: 22/12/2023, 14:47

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladmir Putin, a transmis un mesaj tranșant în fața reporterilor, atunci când a fost întrebat dacă Kremlinul ia în calcul reluarea negocierilor de pace cu Ucraina.

Nu există niciun motiv pentru a începe negocierile de pace cu Ucraina în acest moment, a declarat Dmitri Peskov în data de 20 decembrie.

Ucraina și-a prezentat „formula de pace” în 10 puncte în luna noiembrie a anului 2022. Unul dintre punctele cheie, ca o condiție prealabilă pentru începerea discuțiilor de pace, este retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din regiunile anexate ilegal de Rusia în anul 2022.

Oficialii ruși au precizat, însă, că o astfel de condiție face imposibilă orice negociere.

Peskov: ”Nu există condiții prealabile”

Dmitri Peskov a spus că „în prezent, nu există condiții prealabile pentru negocierile de pace cu Ucraina”, citat de The Kyiv Independent.

Perspectiva negocierilor de pace, inclusiv schimbul de teritoriu cu pace sau alte concesii semnificative, este nepopulară în rândul populației ucrainene și privită cu scepticism.

Un sondaj publicat în luna decembrie a acestuia an a transmis că 74% dintre ucraineni sunt împotriva unor astfel de concesii teritoriale cu Rusia în schimbul păcii.

În același context, liderii ucraineni, dar și cei occidentali, au precizat – în mod repetat – că nu cred că Rusia lui Vladimir Putin este interesată de negocieri de pace cu „bună credință”.

Putin: „Obținem un acord… sau rezolvăm asta cu forța”

La doar câteva zile după ce a băut șampanie cu liderii industriei ruse de Apărare, la Moscova, Vladimir Putin a repetat în timpul discursului anual că Rusia nu va înceta lupta până când Ucraina va fi „demilitarizată”, „denazificată” și „neutră”.

„Obținem un acord… sau rezolvăm asta cu forța”, a spus ”Țarul”, în impetuozitatea sa demnă de o cauză mai bună.

Acestea sunt cuvintele unui lider care este încrezător că deține putereaÎn prezent, mareele favorizează Rusia. Țara condusă de Putin și-a dublat bugetul de Apărare pentru a sprijini războiul și pentru a-și regenera o parte din puterea de luptă pierdută. Baza industrială de apărare mobilizată a Rusiei depășește Occidentul în domenii cheie, în ciuda ineficiențelor sale, a problemelor de control al calității, a penuriei de forță de muncă și a sancțiunilor împotriva acesteia.

Dacă Kremlinul ajunge la concluzia că poate câștiga în Ucraina, că a încălcat voința politică a Occidentului și că a depășit bazele industriale de apărare ale Statelor Unite și ale Europei, liderii ruși ar putea deveni prea încrezători în propriile capacități, în anii următori”, a notat Dara Massicot,  cercetător senior în Programul Rusia și Eurasia la Carnegie Endowment for International Peace.. (alte detalii AICI)

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Acuzat de CRIME DE RĂZBOI, Yan Petrovsky, mercenar rus din temuta grupare neo-nazistă „Rusich”, a fost arestat preventiv în Finlanda

ANALIZĂ | Maxim Mironov (IE Business School Madrid): „Este timpul ca Ucraina să colaboreze cu opoziția din Rusia ÎMPOTRIVA lui Putin, dușmanul comun”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare