Alegeri „libere” pentru KREMLIN. Până acum, 16 candidați s-au înscris pentru a „lupta” împotriva lui Putin: „Vot și în regiunile ucrainene ocupate”

Alegeri „libere” pentru KREMLIN. Până acum, 16 candidați s-au înscris pentru a „lupta” împotriva lui Putin: „Vot și în regiunile ucrainene ocupate”
Vladimir Putin și președintele Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova

Începând cu data de 15 martie anului 2024, timp de trei zile, în Federația Rusă vor avea loc alegeri prezidențiale, iar Vladimir Putin se pregătește, relativ discret, să preia cel de-al cincelea mandat de președinte al țării.

În cursă, potrivit informațiilor oficiale ale Moscovei, s-au înscris deja 16 candidați, cu toate că analiștii politici sunt la unison și spun că totul este doar o prezentare a unui așa-zis scenariu în care „lupta electorală” se poartă după toate regulile democratice.

Vladimir Putin nu are, propriu-zis, un contracandidat care să prezinte vreun pericol, iar jocurile par a fi făcute, alegerile prezidențiale urmând a avea finalul pe care îl anticipează întreaga planetă.

„Am primit cereri de la 16 candidați”

Moscova a exclus de ani de zile personalitățile opoziției de la alegeri și viața politică, o represiune care s-a accelerat după ce Kremlinul a ordonat trupelor ruse să intre în Ucraina în 2022.

„Până acum, am primit cereri de la 16 candidați pentru alegerile prezidențiale”, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ella Pamfilova, citată de The Moscow Times.

Vladimir Putin a confirmat luna aceasta, în timpul unei întâlniri cu veteranii militari, că se va alătura alegerilor programate pentru anul viitor, pe parcursul a trei zile, începând cu 15 martie.

CEC a declarat că va organiza votul și în patru regiuni ucrainene parțial ocupate de forțele ruse, dar și în peninsula Crimeea, anexată de la Kiev în 2014.

Candidații care „vânează” fotoliul de la Kremlin trebuie să depună cereri până în data de 27 decembrie

Partidul Liberal Democrat (LDPR) din Rusia, apropiat de Kremlin, l-a nominalizat drept candidat, în această săptămână, pe un fost negociator pentru conflictul din Ucraina, Leonid Slutsky, acesta declarând că această candidature a sa „nu îi va lua voturi lui Vladimir Putin”.

Candidații care „vânează”, în teorie, fotoliul de la Kremlin trebuie să depună cereri pentru a candida la votul din martie până în data de 27 decembrie, potrivit legii electorale, după care li se va cere să adune mii de semnături de la susținători pentru a-și asigura un loc pe buletinul de vot.

Igor Girkin, un naționalist dur devenit critic al Kremlinului, care se află în detenție în așteptarea procesului pentru acuzații de extremism, a spus că ar vrea să-l provoace pe Putin.

În acest context, trebuie reamintiti că disidentului rus Alexei Navalny, aflat în închisoare și mutat într-o locație încă necunoscută, i-a fost interzis să candideze la alegerile din anul 2018 din cauza unei vechi acuzații de fraudă despre care aliații săi au spus că este „motivată politic”.

Sursa foto – kremlin.ru


Citește și:

Acuzat de CRIME DE RĂZBOI, Yan Petrovsky, mercenar rus din temuta grupare neo-nazistă „Rusich”, a fost arestat preventiv în Finlanda

ANALIZĂ | Maxim Mironov (IE Business School Madrid): „Este timpul ca Ucraina să colaboreze cu opoziția din Rusia ÎMPOTRIVA lui Putin, dușmanul comun”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep e fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?