La Forumul de Sustenabilitate – 2021 al Coca-Cola HBC Group, GreenPoint Management obține Premiul de Sustenabilitate

La Forumul de Sustenabilitate - 2021 al Coca-Cola HBC Group, GreenPoint Management obține Premiul de Sustenabilitate
Publicat: 03/12/2021, 14:23
Actualizat: 03/12/2021, 14:25

România a câștigat, în premieră, prin GreenPoint Management, cel mai important premiul de sustenabilitate oferit de către Coca-Cola HBC Group partenerilor săi.

Forumul de Sustenabilitate 2021 este dedicat, anual, întâlnirii cu parteneri (ONG-uri, experți tehnici, transportatori, OIREP-uri etc) din toate cele 29 de țări în care operează Coca-Cola Hellenic.

Premiul obținut de GreenPoint este primul de acest fel, oferit împreună cu un grant pentru dezvoltarea în continuare a proiectului. Au fost apreciate inovația, faptul că a fost centrat pe infrastructura pentru colectare separată, cât și comunicarea excepțională pentru promovarea campaniei.

Proiectul BigBelly: ”Inovație și comunicare excepționale”

Proiectul BigBelly reprezintă un parteneriat între GreenPoint Management, Coca-Cola HBC România și Primăria Sectorul 3 București și este prima investiție într-o soluție de tip ”smart city” din România.

În urma implementării proiectului, instrumentele de monitorizare și planificare inteligente au fost puse la dispoziția autorității locale pentru a eficientiza colectarea deșeurilor în funcție de gradul de umplere, reducând astfel semnificativ costurile de gestionare a deșeurilor, inclusiv transportul acestora. De exemplu, doar într-un an, peste 530.000 de pungi de plastic au putut fi excluse de la folosire.

Datorită existenței celor 30 de stații BigBelly amplasate din anul 2019, atât pentru deșeurile reciclabile cât și municipale, s-a constatat influența pozitivă asupra obiceiurilor consumatorilor de a colecta separat.

“Mulțumim echipei Coca-Cola HBC! Suntem profund onorați și recunoscători să primim acest prestigios premiu de la cei care contribuie în fiecare zi la construirea unei lumi mai bune și a unui viitor mai durabil pentru planetă. De asemenea, deschiderea dovedită de Primăria Sectorului 3 în a susține proiectul a fost esențială în derularea acestuia. Parteneriate ca acesta ne provoacă să venim cu idei noi și din ce în ce mai bune, ceea ce ne permite să avem rezultate remarcabile. Iar GreenPoint Management, liderul organizațiilor de implementare a răspunderii producătorilor în România, continuă sa își asume un rol important în accelerarea tranziției României către economia circulară”, a declarat Adela Lazar, președinte GreenPoint Management.

GreenPoint Management: ” Valorificarea deșeului este vitală pentru eficientizarea resurselor în economia unei țări și reprezintă un impuls in eforturile de reducere a amprentei de dioxid de carbon

GreenPoint Management este organizația lider de piață care implementează răspunderea extinsă a producătorilor, certificată internațional pentru standardele de management ISO de către Lloyd’s of London. Compania preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor pe piața națională, în vederea atingerii țintelor de reciclare pentru producători și importatori din domenii precum FMCG, distribuție, producție, sau sănătate. Contribuie anual la atingerea obiectivelor de reciclare și valorificare pentru companiile partenere.

GreenPoint s-a implicat activ, până în prezent, în peste 55 de proiecte de educare, conștientizare și creștere a gradului de recuperare a deșeurilor de ambalaje.

Mai mult decât atât, GreenPoint Management este prima organizație de profil care realizează, anual, o raportare non-financiară de mediu, pe baza standardelor internaționale GRI, publicând în mod voluntar date cheie despre companie, echipă și acțiunile desfășurate – indicatori de referință pentru impactul asupra comunității și mediului, cât și pentru evoluția business-ului. GreenPoint Management a fost premiată și în cadrul evenimentului CSR Index cu distincția Silver Recognition.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘOFER de AMBULANȚĂ, găsit MORT într-o MAȘINĂ, la CERCHEZU
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Tragedie imensă în lumea medicală! A murit un celebru doctor din România
Irina Tănase este devastată. Șocul momentului în România. A recurs la un gest disperat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...