Laura Vicol luptă pentru drepturile animalelor: ”Oricând este o prioritate să stopăm cruzimea!”

Laura Vicol luptă pentru drepturile animalelor: ”Oricând este o prioritate să stopăm cruzimea!”
Publicat: 14/04/2022, 16:32

Laura Vicol, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, anunță adoptarea de către Parlament a unui proiect extrem de important, prin care vor fi mărite pedepsele pentru cei care abuzează animalele.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate, a precizat Laura Vicol, tocmai pentru că ”a fi sau a nu fi crud diferențiază între a fi om și a fi monstru”.

”Astăzi, Camera Deputaților a adoptat, în UNANIMITATE, proiectul de lege care vizează înăsprirea pedepselor împotriva celor care abuzează animalele. Știu, poate în această perioadă, cu facturi crescute și multe incertitudini, se va găsi cineva care să spună sarcastic: exact asta era prioritatea. Aceluia îi spun: oricând este o prioritate să stopăm cruzimea! Cruzimea nu este, cum se spune în mod greșit cred eu, un lucru care ne diferențiază de animale”, afirmă Laura Vicol.

”A fi sau a nu fi crud diferențiază între a fi om și a fi monstru, iar monștrii sunt, din păcate, încă mulți în zilele noastre. Cruzimea este răul făcut conștient, iar așa ceva nu este, niciodată, de iertat”

Laura Vicol

Unul dintre deputații care au pledat insistent pentru mărirea limitelor de pedeapsă

Proiectul adoptat de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, modifică Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, Laura Vicol fiind unul dintre deputații care au pledat insistent pentru mărirea limitelor de pedeapsă.

Proiectul – care merge la promulgare după ce fusese adoptat în prealabil de Senat – prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani pentru uciderea animalelor cu intenție, schingiuire, organizarea de lupte sau zoofilia.

În prezent, legea este permisivă, prevăzând închisoare între 3 luni și un un an sau amendă penală pentru faptele de abuz împotriva animalelor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult