LECȚIA dată de o româncă pe o plajă din Grecia: „Mi-aș dori ca mizeria găsită pe plajă să nu aibă legătură cu compatrioții noștri”

LECȚIA dată de o româncă pe o plajă din Grecia: „Mi-aș dori ca mizeria găsită pe plajă să nu aibă legătură cu compatrioții noștri”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 26/08/2023, 12:12

O turistă din România, care se afla pe plaja Kalamitsi, a postat pe Facebook o fotografie cu grămada de gunoi și face un apel la conaționali să nu mai lase mizerii pe plajele unde își petrec vacanța.

Revoltată de mizeria găsită pe plajă, o româncă aflată în vacanță în Grecia a luat inițiativa de a da o lecție celor care lasă gunoaie, mai ales că în jurul ei se vorbea foarte mult românește. Ea a curățat de gunoaie plaja pentru prosoape, arătând că s-a format o grămadă uriașă de gunoi după ce a strâns mizeriile de pe o porțiune mică de plajă.

„Nu știu dacă are legătură cu grupul sau nu. Azi la Kalamitsi am strâns extrem de multe mizerii de pe plajă dintr-un perimetru de doar 3×3, cât să întindem un prosop. Față de anul trecut atât plaja din Kalamitsi cât și cea din Sarti le-am găsit mult mai murdare. Prea murdare… mucurile de țigară încercau să ia locul nisipului.

Anul trecut întâlnisem în aceeași perioadă abia câteva familii de români. Acum doar românește se vorbește în jurul nostru.

Tare mi-aș dori ca toată mizeria găsită atât pe plajă cât și prin stațiuni să nu aibă legătură cu compatrioții noștri. Dragilor, e atât de frumoasă Grecia și lumea întreagă! Nu înțeleg nicidecum de ce nu vreți să o păstrați curată. Miile de mucuri de țigară vor ajunge în apa asta superbă turcoaz.

Cui i-ar place să înoate printre mucuri și plastice?

Măcar cei care citiți această postare, faceți un mic efort si nu mai lăsați mizerii în urma voastră nici pe plajă și niciunde”, a scris românca în comunitatea Forum Grecia.

„Totul tine de educație , indiferent de naționalitate”

În timp ce unii spun că mulți dintre turiștii români lasă într-adevăr mizerie pe unde merg, alții spun că nu ar trebui să fim atât de convinși, și că și alte naționalități procedează fix la fel.

Comentariile pe grupul de Facebook nu au încetat să curgă:

„Noi suntem în Grecia după 9 ani, Platamonas, pot să confirm că romanii fac mizerie. Îmi este rușine că avem așa oameni. Apoi văd că și sârbii sunt tot așa, atâta mizerie și delăsare. Ne facem țara de râs”

„Totul tine de educație , indiferent de naționalitate. Poate ni se par noua romanii mai vocali, dar nu sunt singurii. Eu sunt fumătoare și îmi adun resturile de țigară, le strâng si le duc la coșul de gunoi, pentru ca îmi pasă. Vreau sa-mi petrec vacanța, într-un mod civilizat. Nu este greu deloc, un minim efort. Haideți, ca se poate!”

„Si noi am făcut acelasi lucru când am stat la șezlonguri,am strâns ceva mucuri de țigară si paiele de la sucuri, trist’

„Am observat că și in unele zone unde se vorbește majoritar bulgărește sau grecește e cam tot așa mizerie, deci depinde foarte mult de calitatea omului, a educației și spiritului său civic. Și cred că mai depinde și de autorități: cât sancționează, ce programe de curățenie au șamd.”

„De ce tot timpul trebe sa denigrați tara și poporul român prin tot felul de postări,credeți că alți sunt mai buni că noi,în ultimul timp pur și simplu se face i propagandă anti români la tv radio peste tot inclusiv uni dintre români ajuta la denigrarea țări și a poporului român chiar nu v-ați săturat de aceste postări idioate gândiți a că această rețea de socializare este globală nici nu-i de mirare că ne tratează străini că pe niște golani,mă bucur că ați făcut un gest frumos da nu cred că trebuie postat imediat pe Facebook că ce lucru măreț ați făcut reamintesc nu sunt nici alte nati mai bune ca noi așa că vă rog nu mai denigrați iubiți-vă țara și fiți mândri că sunteți români”, scrie alt internaut..

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia...