Lectorul de la Universitatea de Vest din Timișoara care a încercat să sărute o fată de 13 ani în timpul meditațiilor a fost ARESTAT

Lectorul de la Universitatea de Vest din Timișoara care a încercat să sărute o fată de 13 ani în timpul meditațiilor a fost ARESTAT
Profesorul Doru Marcel Bălțățeanu, de la Universitatea de Vest din Timișoara / Sursa foto: UVT
Publicat: 14/02/2023, 13:44

Caz incredibil în Timișoara. Doru Marcel Bălțățeanu, lector de la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost arestat pentru coruperea sexuală a unei fete de 13 ani. Totul s-a întâmplat în timpul meditațiilor, iar cei care au descoperit agresiunea sunt părinții adolescentei.

Profesorul de matematică a fost reținut de polițiști, imediat ce aceștia au avut suficiente probe împotriva lui. Ulterior, judecătorii de la Judecătoria Timișoara au emis un mandat de arestare pe numele lui.

„În temeiul dispoziţiilor art. 226 C.pr. pen., art. 223 alin. 2 C.pr. pen. raportat la art. 202 alin. 1-3 şi alin. 4 lit. e C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire la inculpatul Bălțățenu Doru-Marcel, cercetat pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de coruperea sexuală a minorilor, faptă prevăzută de art. 221 alin. (1) și alin. (2) lit. b) teza I CP, cu aplicarea art. 35 alin. (1) CP (două acte materiale).

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălțățeanu Doru-Marcel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2023 până la data de 14.03.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată”, potrivit deciziei publicate pe portalul instanței.

Acuzații grave: A încercat să sărute o fată de 13 ani

Acuzațiile care planează asupra lectorului universitar sunt foarte grave: Bălțățeanu a încercat să sărute o fată de 13 ani pe care o medita la matematică. El nu s-ar fi oprit aici și a atins-o pe adolescentă cu mâinile în zona sânilor.

Imediat ce au aflat de cele întâmplate, părinții au alertat forțele de ordine, iar oamenii legii îl suspectează acum pe profesor de corupere sexuală de minori.

Bărbatul este lector universitar la Universitatea de Vest, la catedra de Matematică și Fizică, scrie opiniatimisoarei.ro

UVT: „Susținem în mod ferm demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate”

„Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor și valorilor Universității de Vest din Timișoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Susținem în mod ferm demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanșat investigația instituțiilor de anchetă abilitate din Timișoara”, a precizat Universitatea de Vest din Timișoara, într-un comunicat de presă.

„Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumția de nevinovăție de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare împotriva sa, fără a influența în vreun fel urmărirea penală aflată în desfășurare, însă conștienți de rolul covârșitor pe care educația îl are, și anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timișoara se delimitează ferm, explicit și de îndată de astfel de comportamente.

Condamnăm categoric astfel de incidente și milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărțuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor și valorilor universității, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Universitatea de Vest din Timișoara va acționa în conformitate cu prevederile legale și regulamentare, inclusiv cu dispozițiile care reglementează etica universitară, așa cum a procedat în mod constant, și rămâne preocupată în a identifica soluții care să combată producerea unor asemenea situații în mediul academic”, a mai transmis UVT.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern