Liderul PNL Ialomița cere EXCLUDEREA din partid a primarului din Urziceni: ,,Nu a înţeles că reprezintă un partid istoric”

Liderul PNL Ialomița cere EXCLUDEREA din partid a primarului din Urziceni: ,,Nu a înţeles că reprezintă un partid istoric
Publicat: 03/08/2023, 10:33
Actualizat: 03/08/2023, 12:17

Dragoş Soare, liderul PNL Ialomiţa, a anunţat că joi vrea să ceară excluderea din partid a primarului din Urziceni, Constantin Sava, după scandalul generat de cazul femeii care a născut pe trotuar, lângă spitalul din localitate. Reamintim că un filmuleț cu femeiA care naște pe trotuar, în curtea unui spital, a făcut înconjurul internetului. Proaspăta mămică nu ar fi fost primită în Spitalul Municipal Urziceni deoarece toate locurile ar fi fost ocupate.

O decizie privind excluderea din partid a primarului trebuie luată în Biroul Permanent Judeţean al PNL Ialomiţa şi apoi aprobată de Biroul Permanent Naţional.

După ce femeia, în vârstă de 24 de ani, a născut în curtea Spitalului Municipal Urziceni – și nu într-o sală de nașteri, așa cum ar fi fost normal -, polițiștii au deschis un dosar pentru ”săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către personalul medical”, managerul spitalului a fost sancționat, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat.

„Am încredere că lucrul acesta se va duce până la capăt”

În urma analizei ultimelor zile şi a două discuţii pe care le-am avut cu domnul Sava, care nu a înţeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat, am luat hotărârea pe care am comunicat-o și conducerii centrale de a cere excluderea domniei sale din partid. Nu este o decizie simplă, nu este o decizie neapărat uşor de digerat, pentru că discutăm de un partid politic care are la bază voturile, dar voturile sunt după interesul pe care-l avem pentru comunităţile pe care le conducem.

Şi atunci, am luat hotărârea ca mâine (n.r. – joi), în Biroul Permanent judeţean, să propun excluderea domniei sale din partid, urmând ca validarea şi aprobarea să fie facute în BPN. Am încredere că lucrul acesta se va duce până la capăt”, a declarat Dragoş Soare, miercuri seară, într-o emisiune televizată.

„Am spus că poate omul îşi revine în timp, poate învaţă”

Dragoş Soare, liderul PNL Ialomiţa, a reamintit că primarul oraşului Urziceni a fost suspendat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Urziceni începand din februarie 2022.

Motivele care au stat la baza suspendării sunt legate tot de comportamentul domniei sale, care nu a înţeles că reprezintă un partid istoric şi că avem nevoie să aibă o conduită mult mai aşezată şi mult mai serioasă. A fost primul semnal pe care i l-am dat şi a fost ferm, şi l-am făcut şi public. Am şi făcut afirmaţii prin care am spus că nu este reduta personală a domniei sale, nici a PNL Urziceni, nici a municipiului Urziceni.

Nu ştiu cât a înţeles domnia sa, din acel moment am devenit inamicul public numărul unu al domniei sale, a continuat cu injurii etc. Nu m-a făcut asta să luăm în forurile statutare decizii mai dure. Am spus că poate omul îşi revine în timp, poate învaţă, dar se pare că….”, a explicat Soare.

Primarul oraşului Urziceni, Constantin Sava, a intrat în atenţia publică în urma scandalului izbucnit după ce o femeie a fost nevoită să nască pe trotuar, în faţa spitalului din localitate.

Edilul a făcut declaraţii referitoare la faptul că femeia era surdo-mută, dar şi la etnia acesteia, motiv pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat.

De asemenea, el a anunţat, miercuri, suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş, deşi inclusiv filiala Ialomiţa a partidului a solicitat demisia acesteia şi a precizat că Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru PNL.

Ministrul Rafila nu le găsește scuze cadrelor medicale care nu au asistat-o pe femeia însărcinată pe motiv că aveau altă specialitate

Faptul că doi colegi de la Serviciu de Ambulanță au putut să asiste această naștere în condiții improvizate, în exterior, iar copilul și mama sunt bine, arată de fapt că ei puteau foarte bine să fie asistați în interiorul spitalului, de cei care erau, indiferent de specialitatea medicului care era de gardă. Existau acolo asistenți medicali.

Lucrul ăsta se putea realiza în interiorul spitalului, în condiții de siguranță mult mai bune decât cele improvizate din exterior. Personal și colegii mei au asistat naștere atât în facultate, cât și în stagiatură. Deci, nașterile necomplicate nu constituie o problemă și în niciun caz nu trebuie respinsă sau îndrumată o femeie care este în travaliu spre altă unitate medicală, pentru că sunt riscuri atât pentru mama, cât și pentru copil”, a spus ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa foto: Facebook 


CITIȚI ȘI:

VIDEO | Filmată în timp ce a născut în curtea spitalului din Urziceni, pentru că nu mai erau paturi libere. Ce spune Ministerul Sănătății

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii