VIDEO – Liderul PNL, Ludovic Orban: Îl susținem pe Florin Cîțu. Pentru PNL, nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie

Publicat: 14/04/2021, 14:31
Actualizat: 14/04/2021, 21:16

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, în cursul zilei de miercuri.

Administrația Prezidențială a anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că USR PLUS trebuie să desemneze un ”ministru responsabil” , menționând pentru liberali nu există o altă soluție politică decât continuarea actualei coaliții. Despre posibilitatea unui guvern minoritar, Orban exclude un astfel de scenariu.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban, lider PNL:

„Am luat act de decizia prim-ministrului, Florin Citu, de a elibera din funcție pe ministrul Sănătății. Așa cum am spus luni, este obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare și servirea interesului public chiar și prin schimbarea unui ministru.

 „Nu există o altă soluție politică de guvernare, decât actuala coaliție de guvernare”

Această decizie a domnului Prim-ministru, Florin Cîțu, este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menține actuala coaliție de guvernare.
Este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val 3 de Covid, la Ministerul Sănătății evident tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creșterea calității actului medical și pentru bătălia împotriva pandemiei.
De asemnea, aș vrea să precizez că în ceea ce ne privește pe noi îl susținem în acest demers pe domnul Prim-ministru și considerăm că este mai important pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru și că atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, Premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii.

Schimbarea Premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de Premier pe domnul Florin Cîțu am analizat această candidatură, l-am sprijinit și îl sprijinim în continuare evident pe domnul Florin Cîțu care este Premierul care reprezintă Partidul Național Liberal.

 „Ipoteza de guvern minoritar nu există”

Nu există această ipoteză. Vom dialoga.

Pentru a funcţiona Guvernul în condiţii optime, premierul şi-a asumat această decizie de a schimba un ministru care nu a acţionat în cadrul coerent, al spiritului de echipă şi pe baza obiectivelor care au fost stabilite.

În urma ședinței coaliției, s-a încercat să se ajungă la înțelegere. Nu poți emite un ordin fără să consulți premierul, INSP, un ordin publicat fără știrea ministrului.

Opinia mea este că trebuie să treacă un timp pentru ca fiecare să analizeze situația, bazată pe o decizie rațională, nu emoțională. Era o măsură necesară pentru a îmbunătăți eficacitatea guvernului în lupta cu Covid.

Din puncul de vedere al PNL-ului, suntem angajați prin acord de guvernare, decizia e de a menține această coaliție. Nu există altă soluție pentru o majoritate guvernamentală.

Posibilitatea excluderii lui Florin Cîțu de la guvernare

Nu cred că există această ipoteză. Nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului. Florin Cîțu a girat funcția de prim -ministru cu seriozitate, competență, cu responsabilitate.

Să lăsăm lucrurile să se deruleze, să vedem declarațiile, să nu punem niște întrebări referitoare la niște situații care nu există. Alegătorii își doresc o astfel de coaliție, ca programul de guvernare să fie îndeplinit”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, astăzi,  după  demiterea lui Vlad Voicuelscu.

Ludovic Orban (PNL), declarații de presă după demiterea din funcție a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu

Posted by Gandul on Wednesday, April 14, 2021

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Doi copii au murit! Cel mai cunoscut medic din Romania avertizeaza populatia! Aceste pastile UCID...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
De ce trebuie să bei o cană de apă minerală pe zi, în timp de...
Evaluare Naţională 2021. Subiectele la Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a...
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă: Cine este mai predispus să se infecteze cu...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
BOMBĂ! Pericolele pentru tinerii care se vaccinează. Medicii au făcut anunțul îngrijorător
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
PFIZER detonează toată lumea medicală! Toți cei vaccinați cu ambele doze trebuie să știe
Tinerii vaccinați cu Pfizer pot face boala! Alertă de ultimă oră. Ce efecte apar
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...