Liviu Dragnea are un nou partid. Cine sunt „oamenii obişnuiţi” care au înființat Alianța pentru Patrie

Liviu Dragnea are un nou partid. Cine sunt „oamenii obişnuiţi” care au înființat Alianța pentru Patrie
Publicat: 20/09/2021, 23:20
Actualizat: 20/09/2021, 23:50

Liviu Dragnea a anunțat duminică seară noul partid din care va face parte. Formațiunea politică se numește Alianța pentru Patrie. Fostul lider PSD anunţă că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii săi, au pus bazele partidului politic.

Fostul social-democrat a spus că partidul s-a înființat la inițiativa lui Codrin Ștefănescu.

”Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”.

Potrivit deciziei Tribunalului BUCUREŞTI, Alianţa pentru Patrie a fost înregistrat în 19 mai.

Cei patru care au înființat partidul lui Dragnea sunt: Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin.

Cine sunt „oamenii obişnuiţi” care au înființat Alianța pentru Patrie

Codrin Ștefănescu a declarat pentru HotNews.ro că partidul a fost înființat de patru oameni simpli care nu au făcut niciodată politică.

„Sunt patru oameni normali, simpli care nu au făcut niciodată politică. Nu au făcut politică, nu au fost membri de partid. I-am rugat pe patru oameni normali care îmi sunt prieteni. Doi pensionari care nu au nici măcar cont de Facebook, doi oameni super normali care au înscris acest partid împreună cu avocata Mihaela Angheluș. Am procedat în felul asta pentru a fi siguri că va putea fi înființat partidul acesta. Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme”, a explicat Codrin Ștefănescu.

Printre cei patru membri fondatori se află Valentin Păduroiu, fost deputat PRM și PSD care a lucrat până de curând la Secretariatul General al PSD.

Potrivit fișei parlamentare și CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Păduroiu s-a născut în 1961, este de meserie inginer electromecanic, are studii la Academia Navala „Mircea cel Batran”, Constanta. Păduroiu a fost deputat în legislatura 2000-2004 a candidat pe listele PRM dar a părăsit partidul în 2001 și s-a înscris în PSD. Până în 2016 a fost consilier la grupul PSD din Camera Deputaților.

Păduroiu figurează în acest moment pe site-ul Poștei Române ca membru în Consiliul de Administrație.

Potrivit aktual24.ro, de asemenea, Păduroiu este asociat în firma Transcarpatica Trust SA, cu sediul în Brașov, alături de Codrin Ștefănescu și de fostul deputat PRM-PSD Dorin Lazăr Maior.

Care este programul politic a Alianței pentru Patrie

Formațiunea politică nou înființată a fost înregistrată de Codrin Ștefănescu, unul din apropiații fostului lider al PSD. Dragnea a subliniat că acest partid nu va fi naţionalist, iar principalul obiectiv al său va fi „bunăstarea românilor”.

  • „Alianța pentru Patrie” vrea să proiecteze „un model de societate în spiritul mândriei naționale”, model „românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice act de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni”.
  • Alianța pentru Patrie se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetăţenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună.
  • Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate.
  • Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României.
  • Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc.
  • Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii.
  • ALIANȚA PENTRU PATRIE are convingerea că există cu adevărat o nevoie vitală de a ne construi propriul destin național și de a ne desprinde definitiv şi irevocabil de actualele mentalități politice, care au risipit şi mai risipesc, şi astăzi, puterea și energia națiunii”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum vede PSD intenţia lui Liviu Dragnea de a-şi face partid.

„Nu e o idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni politice, vă aduc aminte de alţi preşedinţi ai PSD care au avut aceleaşi încercări, aceleaşi demersuri. Sunt în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla acelaşi lucru, adică nu văd ce ar putea fi nou astfel încât acest demers să fie de o altfel de natură. Au mai fost încercări şi toate au avut exact acelaşi traseu”, a afirmat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție într-un studio tv după condamnare: „Klaus Iohannis este răul suprem. Are obiectiv să predea România bucată cu bucată”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun